"Юні помічники міліції" привітали ветеранів війни у Житомирській області

11.05.14 12:17 0 670
У Коростені до традиційних зустрічей працівників органів внутрішніх справ з ветеранами Великої Вітчизняної війни долучились і юні помічники міліції. У ці дні вони разом побували у домівках сивочолих героїв-визволителів та привітали їх з святом Перемоги.

Безпосереднє спілкування з тими, хто пройшов страхіття війни, хто виборював перемогу над фашизмом, по емоційному впливу сильніше будь-яких інших джерел інформації, переконані шефи-правоохоронці, тож і вирішили реалізувати ідею травневих неформальних зустрічей.

Почесну місію поздоровлення ветеранів доручили найактивнішим учасникам дитячого загону «Юні помічники міліції», які разом з дорослими наставниками - працівниками кримінальної міліції у справах дітей Коростенського МВ УМВС та кримінально-виконавчої інспекції УДПтС України в області – відвідували оселі воїнів.

Учасники бойових дій поділилися з дітьми спогадами про непросте дитинство та воєнну молодість.

- Свої 20 я зустріла у блокадному Ленінграді, - розповідає 90-річна Галина Олексіївна Бабешко. - Ті дні і ночі закарбувались у пам’яті назавжди. Не дай Бог нікому переживати таке…

Втім, попри усі лихоліття долі, жінка зберегла молодість душі: її очі й досі горять надією, а серце сповнене добротою. Лиш на мить сльози смутку з’явились на обличчі, коли діти зі словами вдячності вітали Галину Олексіївну з Великою Перемогою.

Завітали того дня юні міліціонери і до оселі Леоніда Антоновича Грибовського, учасника визволення Берліну у травні 1945 року. Війна для молодого солдата розпочалася з перших її днів, а закінчилась у самому осередку фашизму. Розповідь ветерана про страшні дороги Великої Вітчизняної змусила задуматись нинішніх підлітків про патріотизм і відданість обов’язку. У кожному слові Леоніда Антоновича відчувалась сила та водночас молодість духу, бажання жити, а ще віра у свою Батьківщину.

Тож зі святом, вас шановні ветерани! Довгих років здоров’я та бадьорості духу, миру і спокою, злагоди і благополуччя.

Алла Ващенко,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області

(за повідомленням Коростенського МВ УМВС)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НАТО закликає Кремль не ...
Наступна новина: 9 травня рятувальники ...

КОМЕНТАРІ