Баррозу сподівається на перемогу «розуму над силою» в конфлікті Росії з Україною

Баррозу сподівається на перемогу «розуму над силою» в конфлікті Росії з Україною

11.05.14 14:19 0 671
Глава Європейської комісії Хосе Мануель Баррозу сподівається, що «розум переможе силу» в конфлікті Російської федерації з Україною. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про це він заявив у суботу в Кракові, передає польске агентство РАР.

Баррозу згадав гасло «нехай розум переможе над силою», яке використовує Яґеллонський університет в контексті України та зазначив, що воно не повинно втрачати актуальності.

«Це повинно бути актуальним також зараз, коли бачимо не лише загрозу для України, але й для Європейського союзу та для цінностей, які ми спільно визнаємо», – сказав він.

«Мусимо спільно протистояти викликам в Європі та у світі», - додав Баррозу.

Він запевнив, що ЄС надалі планує підтримати Україну в конфлікті з Росією. «Одночасно хочемо знайти порозуміння, які засоби можемо використати щодо Росії, російських лідерів, які б засвідчили неприпустимість їхніх дій», – зазначив він.

Президент Польщі Броніслав Коморовський, який зустрічався з Баррозу у Кракові, висловив занепокоєння збереженням Росією агресивної поведінки.

«Хотів би висловити велике занепокоєння очевидною демонстрацією сили чи тріумфу сили в російській політиці, якою була присутність президента Путіна у, як розумію, свіжо здобутому Криму»,– сказав президент, слова якого наводить його офіційний веб-сайт.

Коморовський також повторив свою вже раніше неодноразово висловлювану думку про те, що стабілізації ситуації в Україні повинні сприяти заплановані в цьому місяці президентські вибори.

На 25 травня в Україні призначені президентські вибори. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, виступаючи після зустрічі Комітету міністрів Ради Європи у Відні 6 травня, заявив, що проведення виборів в Україні за нинішніх обставин було б «дивним», бо, як він стверджує, українська влада «використовує армію проти мирного населення».

Вже наступного дня, 7 травня, після зустрічі з президентом Швейцарії, яка наразі головує в ОБСЄ, Дідьє Буркгальтером президент Росії Володимир Путін закликав проросійських сепаратистів провести «референдуми» пізніше. Він також заявив, що заплановані на 25 травня вибори «самі по собі рух у правильному напрямку». «Але ці вибори нічого не вирішать, якщо всі громадяни України не будуть розуміти, як будуть гарантовані їхні права», – сказав Путін. Він звинуватив «організаторів лютневого заколоту (в Україні)» у тому, що ситуацію вийшла з-під контролю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі дорогий ...

КОМЕНТАРІ