В Житомирській області рятувальники привітали 90-річного ветерана Великої Вітчизняної війни Петра Кудинського з Днем Перемоги

В Житомирській області рятувальники привітали 90-річного ветерана Великої Вітчизняної війни Петра Кудинського з Днем Перемоги

11.05.14 13:13 0 666
Рятувальники ДСНС Чуднівського району привітали з 69 річницею Великої Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками найстаршого ветерана пожежної охорони Житомирщини, ветерана Великої Вітчизняної війни Петра Кудинського, мешканця селища Іванопіль.

Петро Олександрович народився 01 січня 1924 року в с. Краснопіль. У 1941 році закінчив 8 класів.

У період Великої Вітчизняної війни брав активну участь в партизанському руху у Вінницькій області. Після звільнення Житомирщини Радянськими військами був призваний в кінці січня 1944 року в Армію на фронт. Брав участь у визвольних операціях на території України, Польщі та битві за Берлін. Під час війни отримав поранення в голову. За проявлені мужність та героїзм нагороджений двома орденами «Червоної Зірки», медаллю «За відвагу» та безліччю інших нагород. Після закінчення війни почав працювати у Янушпільському військкоматі. Навчався у Ворошиловградській пожежній школі. В 1968 році був призначений на посаду начальника Іванопільської професійної пожежної частини.

З 1986 року перебуває на пенсії, займається виховною роботою з молоддю та передає свій багатий досвід молодому поколінню вогнеборців.

Рятувальники вручили почесному

ветеранові квіти та подарунки, щиро побажали з нагоди свята ще багато-багато років життя, міцного здоров’я, теплого родинного затишку, а місцевий приватний підприємець Микола Дацюк передав Петру Олександровичу продуктовий набір.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині молитвою ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ