У Луцьку відбулося офіційне відкриття туристичного сезону

У Луцьку відбулося офіційне відкриття туристичного сезону

11.05.14 15:34 0 675
Відбулося офіційне відкриття туристичного сезону у місті Луцьку. Начальник управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Наталія Бунда на урочистостях з цієї нагоди зазначила, що цьогорічний сезон пройде у рамках відзначення 585-ї річниці з’їзду європейських монархів. Адже саме ця дата дозволила нанести наше місто на європейську карту.

Розпочалися заходи в приміщенні Центру туристичної інформації та послуг презентацією книги і автограф-сесією Віктора Гребенюка «Європа. Луцьк. 1429-й». Учасники заходу мали нагоду більше довідатися про Луцький з’їзд монархів від письменника Віктора Гребенюка, істориків та краєзнавців Петра Троневича і Вальдемара П’ясецького. Вони повідомили, що у 1429 до Луцька прибуло 15 тисяч осіб, а з’їзд тривав 5 тижнів. Це була перша спроба об’єднати Європу.

Міський голова Микола Романюк подякував авторові, який у художній формі відтворив події 585-ї давнини, та усім, хто пише нариси, книги і картини про наше місто, творячи і популяризуючи його історію. Він привітав присутніх та усіх, хто любить Луцьк і докладає частинку своїх зусиль, щоб воно ставало красивішим з відкриттям туристичного сезону.

Микола Романюк також розповів про наступний захід – відкриття пункту прокату велосипедів. Мета цього заходу – розвиток велосипедної інфраструктури міста, пропаганда здорового способу життя. Він запевнив, що міська влада докладе максимум зусиль для розвитку велоструктури міста. Вже скоро на вулицях міста, де це можливо зробити, будуть відведені велодоріжки.

Міський голова взяв участь у першій велоекскурсії «Луцьк на ровері!», яку провів волонтер Артур Альошин. Він розповів, що екскурсія триватиме приблизно дві години, передбачає 12 зупинок біля цікавих історичних об’єктів міста. Довжина маршруту десять кілометрів. Окрім лучан, які скористалися послугами пункту прокату велосипедів, було чимало велолюбителів, які долучилися до екскурсії на власних велосипедах. Безпечність маршруту контролювала патрульна служба.

Лучан, які люблять екстремальний відпочинок, запросили у Луцький замок на ще на один цікавий захід. Там, разом з членами Федерації скелелазіння України, відчайдухи мали можливість спробувати піднятися по стародавніх мурах, взяти участь у майстер-класі зі скелелазіння.

На Театральному майдані працює туристично-інформаційний пункт, де волонтери надають усім охочим інформацію про заходи, які відбуватимуться у місті.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міліціонери радять: не ...

КОМЕНТАРІ