У Житомирі освятили та відкрили найбільшу в Україні духовну недільну школу

У Житомирі освятили та відкрили найбільшу в Україні духовну недільну школу

11.05.14 13:57 0 628
За три роки в обласному центрі збудували найбільшу в Україні духовну недільну школу. Наразі у недільній школі при Свято-Михайлівському кафедральному соборі навчається 589 учнів. Новозбудована школа відкриває двері для 1,5 тисячі учнів.

Так, 10 травня у Житомирі відбулося урочисте відкриття та освячення духовної недільної школи Свято-Михайлівського кафедрального собору за участю Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси – України Філарета.

« звершили святу справу – освятили будинок, в якому навчатимуть дітей Закону Божому. Житомирська недільна школа є взірцевою в нашій державі», - зазначив Святійший Патріарх Київський і всієї Руси – України Філарет.

В історії духовної недільної школи при Свято-Михайлівському кафедральному соборі завжди будуть записані імена меценатів, котрі допомогли побудувати приміщення закладу. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси – України Філарет особисто вручив високі церковні нагороди за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Української Помісної Православної Церкви: Орден Святого Юрія Переможця Юрію Бірюченко, Орден Святого Миколая Чудотворця Максиму Антонову, Геннадію Зубку та Сергію Сухомлину.

« постала найбільша в Україні духовна недільна школа. Це видатний та світлий день, коли Святійший Патріарх Київський і всієї Руси – України звертається до нас пастирським словом, котре доходить до серця кожного, сповнюючи вірою та силою. Приємно бачити таку кількість діточок, котрі долучаються до церкви та духовності, зростають патріотами України», - сказав голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

«Духовна недільна школа для дітей будувалася впродовж трьох років: з 2011 по 2014. Настала довгоочікувана мить для всіх дітей та викладачів, коли вони зможуть переступити поріг нової, модернізованої школи», - зазначив настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору митрофорний протоієрей Богдан Бойко.

Довідково: за всі роки випускниками духовної недільної школи стали більше 15 000 осіб. Щороку школу відвідує 450-600 дітей. Недільна школа функціонує з вівторка по неділю включно. Тривалість уроку 1,5-2 години, які заповнені вивченням Святого Письма, Закону Божого, Християнської етики, Історії релігії, проведенням тематичних та рухливих ігор, вивченням духовних та церковних пісень. Розпочинається і закінчується урок і трапеза молитвою. Всі діти недільної школи, за графіком у неділю відвідують Божественну Літургію. По її закінченню на дітей чекає повноцінний обід.

Настоятель храму благословив 25 вчителів і 12 помічників, що працюють з дітьми на добровільних засадах. Організаційні та методичні питання в школі покладені на двох завучів. Половина вчителів, що працюють з дітьми в школі, колишні вихованці недільної школи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ