Олег Тягнибок: "Необхідно якнайшвидше скоротити прірву між багатими та бідними"

Олег Тягнибок: "Необхідно якнайшвидше скоротити прірву між багатими та бідними"

11.05.14 15:02 0 656
"Свобода" є партією середнього класу, і ми виступаємо за те, щоб змусити олігархів поділитися з народом та водночас створити умови для розвитку малого і середнього бізнесу. Про це лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода", кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок сказав у своєму виступі 9 травня 2014 року на зустрічі з громадою в Золочеві, що на Львівщині.

"У державі необхідно якнайшвидше скорочувати прірву, яка утворилася між багатими і бідними, коли є невелика група олігархів, яка повністю володіє активами та фінансами, а переважна більшість людей живуть за межею бідності. Середній клас в Україні практично відсутній – це всього 4% громадян, і цей показник не змінюється впродовж багатьох років. Водночас у европейських країнах – це 60–70% від працездатного населення. Для того щоб вирішити цю проблему, мають видаватися державні кредити для старту бізнесу. Також необхідно спростити дозвільну систему для малого і середнього бізнесу, і найважливіше – запровадити прогресивну шкалу оподаткування: великий бізнес, великі заробітки – великі податки, малий бізнес, малі заробітки – малі податки. Я прихильник того, щоб на певний час зробити так звані податкові канікули для дрібних підприємців, щоб гроші запрацювали, щоб відкривалися невеликі магазинчики, цехи тощо", – зазначив лідер ВО "Свобода".

Олег Тягнибок наголосив, що стратегічні підприємства треба повернути у власність держави, а земля сільськогосподарського призначення не повинна потрапити під приватизацію.

"Свобода" зареєструвала законопроєкт про повернення коштів з офшорів в Україну, що дасть реальну можливість забезпечити дохідну частину держб'юджету. В частині антиолігархічної економічної політики ми запропонували закон про ліквідацію приватних монополій. У соціяльній політиці необхідні якнайшвидші реформи, бо народ зубожів, особливо старші люди, пенсіонери. Ми виступаємо за персональну адресну допомогу, а також за серйозну пенсійну реформу. Передусім прагнемо повернути пенсійний вік до того рівня, який був до "януковичівської реформи", та скасувати так звані віп-пенсій, бо не можуть одні люди отримувати 949 гривень, а інші – 94 тисячі гривень. І пенсію треба нараховувати, виходячи зі стажу", – зазначив Олег Тягнибок.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ