Олег Тягнибок: "Місія Галичини – підтримати українців, які зараз борються за незалежність на сході"

Олег Тягнибок: "Місія Галичини – підтримати українців, які зараз борються за незалежність на сході"

11.05.14 17:23 0 836
Завдання галичан в умовах агресії на сході країни – забезпечити мобілізацію для підсилення війська, допомагати матеріяльно та приймати до себе родини, яким загрожує небезпека. Про це лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода", кандидат на пост Президента України Олег Тягнибок сказав у виступі 9 травня 2014 року на зустрічі з громадою в Буську на Львівщині.

Олег Тягнибок наголосив, що Галичина має здійснити важливу в сучасних умовах місію. "На початку 1990-х років ми були П'ємонтом боротьби за Українську державу. Ми були першими, хто виходив на мітинги, піднімав прапори, виїжджав на Схід з агітацією. Тоді Україна відроджувалася із Західної України, фронт боротьби проходив саме тут, а ми були на передовій. Коли ми здобули Українську державу, у нас були спроби утвердження державності – це і Помаранчева революція, і Революція гідності. Тоді цей фронт проходив центром України, Києвом, Хрещатиком – там було серце боротьби за державність. Тепер же цей фронт боротьби за Україну – на східних і південних кордонах України. З одного боку сепаратисті та терористі, яких підтримує Кремль, з іншого боку – на кордонах російські війська, які в будь-яку мить можуть перетнути українсько-російський кордон, здійснивши військову агресію. Ми опинилися у тилу боротьби за Україну, вже не на передовій, тому і повинні поводитися, як тиловики.

Що ми маємо зробити. Передусім виконати план мобілізації, тобто всі здорові чоловіки, які готові тримати зброю, які вважають себе патріотами, повинні йти в армію. "Свобода" закликала до мобілізації своїх партійців, і вони вже численно записалися в цивільні загони "Донбас", створені при МВС, – йдеться про партійців з Донецька, Луганська, Харкова. Ми закликаємо, зокрема через осередки ВО "Свобода", записуватися до Збройних Сил України, Національної гвардії, особливо до міліції, якій зараз дуже потрібні кадри", – зазначив лідер націоналістів.

Олег Тягнибок також наголосив, що галичани мають допомагати передовій: грошима, ліками, обладнанням і всім, чого потребують люди, які борються за країну. І звичайно, приймати до себе людей, які евакуюються зі східних областей.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ