Олег Тягнибок: "Скасування недоторканності високопосадовців – вимога національної безпеки та Революції гідності"

Олег Тягнибок: "Скасування недоторканності високопосадовців – вимога національної безпеки та Революції гідності"

11.05.14 16:19 0 686
Якби недоторканність народних депутатів була скасована, то такі агенти Кремля як Царьов, Симоненко, Єфремов, Левченко та багато інших уже давно сиділи би не у сесійній залі Верховної Ради, а на лаві підсудних. Про це 10 травня 2014 року, спілкуючись з громадою міста Ківерці, що на Волині, заявив кандидат на пост Президента України, лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

Свободівець підкреслив, що в умовах війни з путінською Росією та за наявності в складі парламенту понад сотні депутатів від Партії регіонів і комуністів, які відверто підтримують антидержавні збройні заколоти в східних регіонах, скасування депутатської недоторканності є першочерговою вимогою для зміцнення національної безпеки. "Свобода" подала до спеціяльної комісії парламенту, яка опрацьовує зміни до Конституції України, пропозицію нової редакції статті 80. Зокрема, за нашою ініціативою запропоновано встановити кримінальну відповідальність народних депутатів за поширення закликів до зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіяльної цілісності держави, незаконного захоплення державної влади. Також пропонуємо передбачити, що народні депутати можуть бути без згоди Верховної Ради України притягнені до кримінальної відповідальності та заарештовані у разі затримання їх на місці вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину", – заявив Олег Тягнибок.

Кандидат на пост Президента України від націоналістів переконаний, що скасування депутатської, суддівської та президентської недоторканності, разом з проведенням люстрації влади, є ключовою умовою для відновлення справедливості та порятунку України.

"Недоторканність високопосадовців в українських реаліях, як показали минулі два десятиліття, – це індульгенція за злочини проти держави та українських громадян, за корупцію, за неправосудні рішення, за розкрадання б'юджетних коштів та за підтримку окупанта. В Україні усі громадяни мають бути однаково рівними перед законом. Це одна з головних вимог Революції гідності, і вона має бути виконана. Державні посадовці не повинні мати жодного юридичного імунітету, яким вони можуть зловживати для уникнення відповідальності за свої незаконні дії. Ба більше, "Свобода" пропонує запровадити в кримінальному законодавстві принцип, що чим вища державна посада, то вищий рівень відповідальності за скоєний злочин", – зазначив лідер ВО "Свобода".

Олег Тягнибок також нагадав: "На виборах 2012 року скасувати чи обмежити недоторканність народних депутатів, президента та суддів обіцяли усі політичні сили, що пройшли до парламенту. Тому такі рішення просто зобов'язана підтримати нова парламентська коаліція!"

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Житомирщина: у Чуднові ...

КОМЕНТАРІ