Франція засуджує «референдуми» в Україні

Франція засуджує «референдуми» в Україні

12.05.14 10:45 0 615
Президент Франції Франсуа Олланд засудив у неділю сепаратистські «референдуми» на Сході України як незаконні й нелегітимні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Я б не назвав це референдумами», – сказав він, перебуваючи з візитом у столиці Азербайджану Баку.

За словами Олланда, ці заходи безглузді, значення ж матимуть вибори президента України 25 травня.

При цьому він повторив, що, якщо ці вибори будуть зірвані, буде необхідно перейти до наступного рівня санкцій проти Росії.

Президент Франції в неділю почав триденні відвідини Південного Кавказу. В понеділок він має прибути до Вірменії, а у вівторок до Грузії.

У неділю в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», намагаються провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій. Україна й держави світу вже заявляли, що ці заходи незаконні й нелегітимні, і їхнє проведення не має ніяких наслідків.

Європейський союз, як і Сполучені Штати Америки й країни «Групи семи», заявляли, що до вже запроваджених проти Росії двох етапів санкцій через її дії проти України додадуть третій етап – санкції проти цілих секторів російської економіки, – якщо Москва далі зриватиме президентські вибори в Україні чи піде на пряме вторгнення на материкову частину України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Хустщині ...
Наступна новина: Кримські татари піднялися ...

КОМЕНТАРІ