На Житомирщині міліція і самооборонівці затримали

На Житомирщині міліція і самооборонівці затримали "чорного археолога" зі столиці та житомирянина з холодною зброєю

12.05.14 11:08 0 580
На блокпостах у Житомирському районі працівники ДАІ та активісти Самооборони зупинили два автомобілі за підозрою в участі у ДТП. Натомість у салоні одного з них виявили нетверезого водія, який перевозив металошукачі та 15 небезпечних «трофеїв» часів Великої Вітчизняної війни. В автівці іншого знайшли холодну зброю.

На території Житомирської області тривають спеціальні міліційні заходи, направлені на протидію озброєній злочинності. Активну участь у цій роботі беруть і громадські активісти, які разом із правоохоронцями чергують на створених поблизу під’їздів до обласного центру блокпостах.

Відтак, у неділю в с. Тетерівці Житомирського району працівники ДАІ разом із самооборонівцями зупинили автомобіль «Субару», механічні пошкодження якого свідчили про можливу участь автівки у дорожньо-транспортній пригоді. Під час спілкування з водієм, 42-річним жителем Київщини, у правоохоронців виникли підозри щодо його тверезості. Стан алкогольного сп’яніння в 1,93 проміле зафіксували за допомогою приладу «Драгер». Відтак стосовно чоловіка було складено адміністративні матеріали за ст.130 (Керування транспортним засобом у нетверезому стані) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водночас під час огляду автомобіля правоохоронці виявили карту, водолазний костюм, гарпун, два металошукачі і здобуті за їх допомогою «трофеї» - 12 різнокаліберних снарядів і 3 авіабомби часів Великої Вітчизняної війни. Боєприпаси, що й нині становлять собою небезпеку, були вилучені для проведення експертних досліджень.

Того ж дня на блокпосту у с. Глибочиці Житомирського району правоохоронці з аналогічних причин зупинили автомобіль «Деу» під керуванням 35-річного житомирянина. Під час огляду транспортного засобу у водійських дверцятах було виявлено механічний прилад, схожий на кістень, а під сидінням – дерев’яну биту.

Працівники слідчо-оперативної групи Житомирського РВ УМВС і вибухотехніки, які прибули на місце події, вилучили небезпечні предмети. Сам керманич повідомив, що зберігав їх в своєму автомобілі для самооборони. Наразі вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Житомирщини.

Як повідомив начальник Житомирського РВ УМВС Ігор Жміда, відповідні інформації за обома випадками внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньо визначеною правовою кваліфікацією подій – ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Усі обставини зазначених подій правоохоронці з’ясують в рамках подальшого досудового слідства.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ