В Ужгороді вшанували жертв Другої світової війни

В Ужгороді вшанували жертв Другої світової війни

12.05.14 10:00 0 699
9 травня о 10:40 в Ужгороді відбулося зібрання колишніх "регіоналів" на чолі з Юрієм Біляковим для віддання шани "побєдє в Вєликой отєчіствєной войнє". "Свободівці" були присутніми на цьому дійстві задля запобігання різного роду провокаціям.

Присутні помітили сумнозвісні георгіївські кольори на орденах ветеранів, але аж ніяк не на інших учасниках події. Тобто люди зрозуміли, що це символ окупанта, що підло зайшов на українську землю. Проте одіозний керівник ужгородської державної автоінспекції Олексій Співак виділився серед натовпу. Ще за часів Революції гідності він всіляко заважав діяльності активістів, тепер же під офіцерським жетоном підполковника красується стрічка власівця. На прохання зняти її, оскільки це сепаратистський символ, офіцер відповів, що не збирається цього робити. Ця деталь не привернула б такої уваги, якби не пропозиція в. о. міністра внутрішніх справ Арсена Аракова, який пропонує звільнятись тим працівникам, які бажають носити на собі помаранчево-чорні кольори. Очільник Ужгородської міської організації ВО "Свобода" Томаш Лелекач зазначив: "Прояви підтримки сепаратизму мають рубатися в корені, а тим паче, коли йде мова про керівника такої серйозної структури. Це не лише поганий приклад, але і претензія на колабораціонізм".

Ця акція не вирізнялася багатолюдністю, на ній були присутні близько десятка ветеранів та кілька десятків жителів міста. Після збору на площі Поштовій, люди колоною рушили на Кальварію, де положили квіти на могилах совєцьких солдат.

"До 9 травня ми ніколи нічого не готуємо. Натомість схиляємо голови перед усіма жертвами війни, перед пам'яттю усіх армій, у складі яких воювали українці. Ми не визнаємо Другу світову війну як перемогу, це трагічний день. Українців використали як гарматне м'ясо, бо вони воювали не за Україну, а за армії інших держав. Було й УПА, яка потім пішла у підпілля, однак більшість українців воювали не за волю нашої країни. Щороку ми збираємося, аби схилити голови перед жертвами війни. Це дуже трагічний день. Однак вважаємо, що ветерани заслуговують на високу повагу, бо вони стали заручниками ситуації, не від них це залежало. Люди не винні", – прокоментувала ставлення до 9 травня заступник голови обласної організації ВО "Свобода" з питань національної пам'яти Ірина Гармасій.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Рівненщина: правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ