ЄС не визнає результатів «референдумів» в Україні

ЄС не визнає результатів «референдумів» в Україні

12.05.14 15:05 0 640
Європейський союз не визнає результатів так званих референдумів у частинах Луганської і Донецької областей України, що були незаконними, заявили в неділю в ЄС. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Ті, хто організовував «референдуми», не мають демократичної легітимності, а сама ця організація суперечить меті спільної Женевської заяви – деескалації напруженості, заявила речниця верховного представника ЄС із закордонних справ Мая Коціянчич.

У понеділок президент Європейської ради Герман Ван Ромпей прибуває до України для зустрічей із керівництвом держави. Цього ж дня міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу зустрінуться у Брюсселі, щоб обговорити розширення санкцій проти фізичних і юридичних осіб у Росії, а також у Криму, причетних до дестабілізації в Україні.

У неділю в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», намагалися провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій. Україна й держави світу вже заявляли, що ці заходи незаконні й нелегітимні, і їхнє проведення не має ніяких наслідків. Натомість Росія надає цим заходам щонайширшу інформаційну і, як вважають, і фінансову й організаційну підтримку – попри те, що її президент Володимир Путін на словах закликав сепаратистів відкласти ці «референдуми».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі 12 травня - ...
Наступна новина: Фінал Кубка України може ...

КОМЕНТАРІ