У Львові відбудеться Міжнародна наукова конференція «Історія релігій в Україні»

У Львові відбудеться Міжнародна наукова конференція «Історія релігій в Україні»

12.05.14 21:15 0 692
У Львівському музеї історії релігії з 12 до 16 травня 2014 року відбуватиметься XXIV Міжнародна наукова конференція «Історія релігій в Україні». Про це поінформували у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Проведення конференції є важливою складовою науково-дослідної роботи музею. Матеріали конференції будуть видрукувані у фаховому науковому збірнику «Історія релігій в Україні».

Організатори цьогорічної конференції: Інститут релігієзнавства – філія Львівського музею історії релігії, Львівське відділення Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, відділення релігієзнавства Інституту філософії НАН України ім. Г.С. Сковороди, Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, гуманітарний факультет Українського католицького університету, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України.

Робота конференції охоплюватиме сім секцій, що торкатимуться різноманітних тем релігієзнавста від язичництва та раннього християнства до релігійного життя у ХХ-ХХІ ст. Таким чином конференція розкриває можливості для широкого діапазону спілкування, обміну думками та досвідом між релігіє знавцями.

Дослідження науковців торкатимуться також актуальних сьогоденню тем: соціально-політичний процес – євромайдан , 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, вшанування пам’яті митрополита УГКЦ Андрея Шептицького.

У рамках конференції відбудеться «круглий стіл» присвячений 100-річчю Першої світової війни на тему «Пеша світова війна: простір і пам’ять». Це питання потребує детального вивчення, предметом якого є місяця пам’яті. Тому Учасники форуму відвідають основні фортифікаційні споруди Перемишльської фортеці у с. Поповичі.

З нагоди 150-річчя від дня народження Василя Липківського – українського релігійного діяча, церковного реформатора, педагога, письменника, борця за автокефалію українського православ’я, першого митрополита Київського відбудеться Урочиста академія.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ