Фахівці Луцької ОДПІ повідомили про умови отримання податкової соціальної пільги

Фахівці Луцької ОДПІ повідомили про умови отримання податкової соціальної пільги

12.05.14 18:15 0 655
Громадянин, який одночасно з доходами у вигляді пенсії з Пенсійного фонду України отримує доходи у вигляді заробітної плати, має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги за умови дотримання вимог п.169.1 ст.169 Податкового кодексу України. При цьому заробітна плата платника податку, нарахована протягом звітного податкового місяця, не повинна перевищувати граничний розмір доходу, який дає право на отримання ПСП. У 2014 році розмір заробітної плати, що дає право на податкову соціальну пільгу, становить – 1710 грн.

Податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Платник податку на доходи фізичних осіб подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування податкової соціальної пільги.

Водночас, згідно з пп.169.2.3 п.169.2 ст.169 ПКУ податкова соціальна пільга не може бути застосована до:

* доходів платника податку, інших ніж заробітна плата;

* заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету;

* доходу самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.

Платники податку, які мають право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги, та розміри податкових соціальних пільг визначені у ст.169 ПКУ.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку учні дарували ...
Наступна новина: У Львівській області з ...

КОМЕНТАРІ