Луцька ОДПІ: сплата єдиного внеску фізичними особами – підприємцями на період мобілізації

Луцька ОДПІ: сплата єдиного внеску фізичними особами – підприємцями на період мобілізації

12.05.14 19:44 0 681
На підставі указу №303, затвердженого Законом №1126, місцеві органи виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування забезпечують своєчасне оповіщення та прибуття громадян, які призиваються на військову службу, на збірні пункти та у військові частини. Згідно з цим Указом мобілізація проводиться протягом 45 діб із дня набрання чинності Указом (з 18.03.2014р.).

Відповідно до пункту 4 та 5 частини першої ст. 4 Закону про ЄСВ платниками єдиного внеску є фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, які забезпечують себе роботою самостійно – займаються незалежною професійною діяльністю.

Для фізичних осіб – підприємців (крім фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) та осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, єдиний внесок нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню ПДФО. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, в якому отримано дохід (прибуток).

Для платників, зазначених у п. 4 частини першої ст. 4 Закону про ЄСВ, які обрали спрощену систему оподаткування, єдиний внесок нараховується на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої цим Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Відповідно до частини 11 ст. 8 Закону про ЄСВ єдиний внесок для платників, зазначених у пунктах 4 та 5 частини першої ст. 4 цього Закону, встановлюється у розмірі 34,7% бази нарахованого єдиного внеску.

Водночас до страхового стажу зараховуються періоди (строки), протягом яких особа підлягає загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню та за які щомісяця сплачено єдиний внесок у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Несплата єдиного внеску позбавляє застраховану особу права на соціальний захист у сфері соціального страхування. Період роботи без сплати єдиного внеску не зараховується до страхового стажу, і відповідно, цей період не враховується для обчислення пенсії.

Згідно з частиною 12 ст. 9 Закону про ЄСВ єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Враховуючи зазначене, фізичні особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та особи, котрі забезпечують себе роботою самостійно – займаються незалежною професійною діяльністю, які призвані на військову службу (відповідно до часткової мобілізації), зобов’язані сплачувати єдиний внесок своєчасно та у повному обсязі.

Пільг зі сплати єдиного внеску для цієї категорії осіб чинним законодавством не передбачено.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Попередження про ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ