Фінал Кубка України може відбутись за присутності глядачів

Фінал Кубка України може відбутись за присутності глядачів

12.05.14 15:14 0 757
Заборону на присутність вболівальників на фіналі Кубка можуть зняти. Про це повідомило видання "Чемпіон".

А разом з тим можуть дозволити присутність фанів на матчах останнього, 30 туру УПЛ, який відбудеться 18 травня.

Однак, в східних регіонах футболу вже точно не буде - всі матчі звідти перенесуть на нейтральну територію, пише sport.segodnya.ua.

"ФФУ приймала рішення по 29-му туру і по фіналу Кубка. Але президент зустрічався з керівництвом МВС, розмовляли з питання подальшої ситуації. Залежно від того, як вона буде розвиватися, можливо, рішення буде змінено виконкомом", - повідомив виданню перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов.

"Всі зацікавлені, щоб на трибунах був глядач. Але найважливішим є безпека учасників і вболівальників. Якщо будуть відповідні гарантії МВС, що вони зможуть забезпечити безпеку, то, природно, виконком прийме рішення про допуск уболівальників. За підсумками 29 туру, в понеділок повертаємося до розгляду цього питання, консультуючись з керівництвом МВС", - заявив він.

За його словами, найреальнішим місцем проведення фіналу Кубка називалася Полтава, але, за словами міністра спорту Дмитра Булатова, там "можливі провокації і буде кров".

"У Полтаві справді є проблеми, але ми тільки вивчаємо ситуацію. Поки остаточного рішення про місце проведення немає. Є кілька варіантів проведення Кубка. Київ, Львів? У тому числі і ці варіанти", - зауважив Попов.

Віце-президент ФФУ заявив, що ультрас наполягають на тому, щоб фінал пройшов у Львові, адже це місто максимально віддалене від східного кордону і ще ніколи не приймало фінал Кубка України.

Тим часом в колах ультрас подейкують, що мало не сама ФФУ просила МВС оформити до неї клопотання про проведення матчів без глядачів.

Попов це заперечив: "Я не чув, щоб хто-небудь з ФФУ був зацікавлений в тому, щоб фінал Кубка проводився без глядачів. У тому числі, виключаю зі списку і президента ФФУ. Це велике свято для футболу, але основне завдання, щоб свято не було затьмарене аналогічними одеськими подіями", - запевнив Попов.

"Тому, ніхто з Федерації нікуди не звертався. Ми отримали лист з МВС. Якщо влада не може забезпечити безпеку глядачам і учасникам змагань, то ФФУ нічого не залишається, окрім як провести матчі без глядачів. Зараз доводиться говорити, що футбол відходить на другий план , а головне - безпека і ще раз безпека", - резюмував він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Барселона оголосить про ...
Наступна новина: Через Тернопіль прослідує ...

КОМЕНТАРІ