За фактами підпалів церков на Тернопільщині розпочаті кримінальні провадження

За фактами підпалів церков на Тернопільщині розпочаті кримінальні провадження

12.05.14 17:43 0 838
Одразу дві пожежі за одну ніч сталися в церквах, що у смт Залізці Зборівського району. Працівники міліції здійснюють комплекс заходів щодо встановлення осіб, причетних до скоєння злочинів.

11 травня близько 3 години ночі у чергову частину Зборівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що в смт.Залісці виникла пожежа у приміщенні церкви «Святої Трійці» Української автокефальної-православної церкви Київського патріархату.На місце події виїхала слідчо-оперативна група місцевого райвідділу внутрішніх справ та керівництво обласної міліції.

Через деякий час, о пів на четверту ранку, у чергову частину цього ж райвідділу надійшло ще одне повідомлення про пожежу в тому ж селищі у приміщенні церкви «Покрови святої Богородиці» Української греко-католицької церкви.

На місці події слідчо-оперативна група та експертно-криміналістична лабораторія НДЕКЦ встановила, що вогнем пошкоджено 25 кв.м. підсобного приміщення та майно церкви «Святої Трійці» Української автокефальної-православної церкви Київського патріархату (1914 року забудови,камінна) та 60 кв.м. підсобного приміщення церкви та майно церкви «Покрови святої Богородиці» Української греко-католицької церкви, яка є пам’яткою архітектури Національного значення (1740 року забудови, камінна).

Пожежі ліквідовано силами чергових нарядів Зборівського РВ ГУМНС в Тернопільській області.

Розмір завданих збитків встановлюється. За однієї із версій експертів, причиною займання будівель міг стати підпал.

Події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, яка підпадає під ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Обставини пожеж з’ясовують.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ