Григорій Пустовіт: «Пасивність влади на місцях не припустима. Якщо є хоч найменші можливості допомогти людині – треба їх використати

Григорій Пустовіт: «Пасивність влади на місцях не припустима. Якщо є хоч найменші можливості допомогти людині – треба їх використати

13.05.14 09:05 0 620
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт ставить завдання чиновникам - виважено, відповідально та дотримуючись букви Закону працювати зі зверненнями громадян.

«Всі звернення людей повинні ретельно розглядатися посадовими особами. Особливу увагу варто звернути на оформлення відповідей. Не має бути безграмотних, беззмістовних, байдужих відписок. Людина, що звертається, очікує отримати гідну, нормальну відповідь і допомогу», - наголосив Григорій Пустовіт під час оперативної наради.

Як доповіла начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Оксана Матвійчук, за І квартал 2014-го в облдержадміністрації зареєстровано 531 звернення громадян. Це - на 179 менше, ніж за аналогічний період минулого року. З урахуванням колективних звернень з пропозиціями, заявами та скаргами до облдержадміністрації звернулось 1853 громадянина, що на 1114 громадян менше, ніж за відповідний період 2013 року (2967).

За словами Оксани Матвійчук, домінували питання соціального характеру; на другому місці – комунальне господарство; на третьому - сільське господарство та землекористування.

Окрім того, начальник відділу роботи із зверненнями громадян звернула увагу на те, що за більшістю звернень, які надійшли за звітний період, надано відповідну допомогу або інформаційне роз’яснення. Є й такі, що й надалі перебувають на додатковому контролі. Водночас, аналіз питань показав, що близько 20% з них передусім належали виключно до компетенції органів влади на місцях і не потребувало втручання зверху. Таким чином, чиновникам варто звертати більшу увагу на цей аспект роботи.

«Люди звертаються у вищі органи влади, коли не можуть отримати належну допомогу на місці. Часто це свідчить лише про бездіяльність і небажання чиновників допомогти. В результаті громадяни отримують «шаблонні відписки» і йдуть у пошуках справедливості далі», - зазначив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт і наголосив, що таку практику слід припинити. «Пасивність на місцях не припустима. Якщо є хоч найменші можливості допомогти – треба їх використати», - акцентував Григорій Пустовіт.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ