Луцьк: відбувся «круглий стіл» щодо обговорення проекту рішення, який визначає порядок поводження з відумерлою спадщиною

Луцьк: відбувся «круглий стіл» щодо обговорення проекту рішення, який визначає порядок поводження з відумерлою спадщиною

13.05.14 14:05 0 746
У залі засідань департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» відбувся «круглий стіл» щодо обговорення проекту рішення, який визначає порядок поводження з відумерлою спадщиною в місті Луцьку.

Заступник міського голови Тарас Яковлев у вступному слові зазначив, що проект підготувала депутат міської ради Олена Голєва, він активно обговорюється. Його надруковано у газеті «Луцький замок», розміщено на офіційному сайті міської ради, розглянуто депутатськими комісіями міської ради. Він запросив учасників «круглого столу» висловити свої зауваження і пропозиції до проекту.

За словами Олени Голєвої, проект рішення передбачає винагороду фізичним особам (1 відсоток від вартості спадщини), які повідомили про наявність майна, на яке не претендують спадкоємці, після повернення його у власність громади. Один із пунктів передбачає механізм повернення спадщини спадкоємцю, якщо він з поважних причин не звернувся у визначені законом терміни.

Олена Голєва вважає, що з прийняттям цього проекту, можна буде частково вирішити проблему житла лучан, які першочергово його потребують. Як приклад, вона поінформувала про досвід Одеської міської ради, якою було прийнято аналогічне рішення. Це значно активізувало виявлення спадщини, що не мала спадкоємців. За рік до міської ради надійшло повідомлення про 70 квартир з відумерлою спадщиною. Чимало спадкоємців не хочуть претендувати на майно, адже їм у спадок переходять не лише майно, а й зобов’язання. Іноді, щоб отримати спадщину, треба заплатити чималі борги.

Свої пропозиції до проекту рішення подали представники нотаріату, юридичного відділу міської ради. Тарас Яковлев запевнив, що усі зауваження та пропозиції будуть враховані і цей проект буде внесено на чергову сесію міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ