Євген Мельник та Андрій Міщенко провели зустрічі з громадами Волині

Євген Мельник та Андрій Міщенко провели зустрічі з громадами Волині

13.05.14 14:29 0 1046
11 травня 2014 року народні депутати України від ВО "Свобода" Євген Мельник та Андрій Міщенко провели зустрічі з громадами Нововолинська, Іваничів та Локачів, що на Волині. На зустрічах націоналісті розповіли про те, як проходить антитерористична операція на сході держави, про необхідність проведення низки реформ та озвучили програмні засади ВО "Свобода" і його лідера Олега Тягнибока щодо подальшого розвитку України.

"Зараз ми маємо зовнішнього ворога, який хоче розчленувати нашу державу, і внутрішнього ворога – сепаратистів та п'яту колону, які прислуговують Росії. До цієї ситуації призвело те, що протягом більше 20 років в Україні не було проукраїнської влади. Нам необхідно змінити саму систему влади, адже призначення голів ОДА та РДА не є виявом народовладдя. Одночасно має бути розроблено чіткий механізм відкликання депутатів усіх рівнів. Але системних змін у державі не відбудеться, якщо не буде проведено люстрацію. Про це наша політична сила говорить уже 20 років. Наслідком непроведення люстрації на початку 90-х років стали сепаратистські рухи на Сході країни, адже агентурна сітка КГБ там залишилася тільки змінивши назву на ФСБ", – зазначив Євген Мельник.

Більш детально про необхідність проведення адміністративної реформи розповів Андрій Міщенко.

"Ми пропонуємо створити на Україні 300 повітів так, як це свого часу зробила Польща та країни Прибалтики. Повітову владу обиратиме громада, а частина коштів залишатиметься у місцевих б'юджетах. Відповідно, голова виконкому повітової влади буде зацікавлений у тому, аби в його повіті був бізнес. У такий спосіб ми ще й ліквідовуємо кримінальні еліти, які особливо скомпонувалися з владою на сході та півдні України. У парламенті має бути 300 депутатів, кожен із яких має бути закріпленим за окремим повітом. Обиратися парламент має за пропорційною системою, тобто жодних мажоритарників не має бути, адже вони, зайшовши у парламент, стають нікому непідзвітними і працюють не на округ, а на свій бізнес", – наголосив Андрій Міщенко. Свободівець додав, що в умовах неоголошеної війни з Росією населенню необхідно дозволити носити зброю, адже якби Путін знав, що кожен другий українець має зброю, він би двічі подумав перед тим, як вторгатися на нашу територію.

Депутати-свободівці також відповіли на численні запитання волинян, більшість яких стосувалася проведення антитерористичної операції на сході держави та розслідування справ за вбивства людей на Майдані в Києві. Як розповів Андрій Міщенко, Генпрокуратура вже відкрила понад тисячу кримінальних справ за злочини проти українців, що мали місце під час Революції гідності.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ