Анатолій Вітів: "Лише прихід національно свідомих добровольців дав українським військам силу духу та віру"

Анатолій Вітів: "Лише прихід національно свідомих добровольців дав українським військам силу духу та віру"

13.05.14 13:24 0 711
Українська армія виявилась тотально розваленою режимом Януковича, і лише прихід національно свідомих добровольців, у тому числі з Волині, які мали військовий вишкіл і вміли стріляти, дав українським військам силу духу та віру, що можна боротися і перемагати. Про це 11 травня 2014 року заявив голова Волинської "Свободи", народний депутат України Анатолій Вітів під час заходів з нагоди 71-ї річниці утворення Колківської республіки.

Анатолій Вітів нагадав, що вояки УПА відрізнялися своїм духом, який зараз починає відроджуватися. "Колись бандерівці казали: "Ми не питаємося, скільки ворога, ми питаємо, де він є?" Оце має бути зараз нашим девізом і тих людей, які відстоюють незалежність України на Сході. Ми повинні нищити ворога. З терористами у світі переговорів не ведуть. Росія планувала свої спецоперації давно. Путін зараз закидає терористичні групи і каже, що це донеччани, але це неправда. Є лише групка проплачених деградантів, які підігрують терористам", – зазначив свободівець Анатолій Вітів.

Народний депутат зауважив, що незадоволений антитерористичною операцією і тим, яка позиція у переважної більшості депутатів Верховної Ради: "Нам у парламенті нав'язували підписання різних меморандумів. "Свобода" зайняла чітку та однозначну позицію: з терористами – жодних меморандумів! Нас переконували, що, мовляв, давайте проведемо плебісцит, де стоятиме питання про надання права регіонам, у яких більшість розмовляє російською мовою. Ми категорично проти! Бо ті люди, які полягли в лісах Галичини і на Волині, вмирали за мову своїх українських матерів".

Також Анатолій Вітів зазначив, що оскільки ворог не дійшов до Волині, це не значить, що немає загрози. "Загинула Небесна сотня, і я не хочу, щоб у нас жертв ставало більше. Але якщо так життя складеться, що тим, хто пройшов вишкіл у армії, треба буде їхати і воювати, то ми маємо, не задумуючись, це робити. Бо іншого варіянту, як зберегти Україну, у нас немає", – підсумував народний депутат.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ