Ужгородські міліціонери оперативно знайшли крадія велосипеда

Ужгородські міліціонери оперативно знайшли крадія велосипеда

13.05.14 09:40 0 1134
Зловмисник скористався недбалим ставлення потерпілого до збереження власного майна. Чоловік залишив свій дорогий велосипед на вулиці не пристебнутим.

Днями до чергової частини Ужгородського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку звернувся 29-річний житель міста. Він повідомив, що хтось викрав його велосипед «Монтенбайк», який він залишив біля під' їзду будинку за місцем проживання.

Оперативники карного розшуку ужгородської міліції знайшли свідків скоєння цього злочину, а потім вийшли і на самого крадія. Ним виявився 38-річний житель міста, який вже має судимість за крадіжки. Звільнившись з місць позбавлення волі, зловмисник на шлях виправлення так і не став. Знову повернувся до свого звичного ремесла.

У скоєному чоловік зізнався і пояснив, що на злочин пішов заради грошей. Йому приглянувся велосипед, який стояв без нагляду. Тому, користуючись моментом, він сів на нього і помчав геть. Чужий велосипед хотів продати, а «заробіток» витратити на власні потреби.

Велосипед вилучено. Після проведення слідчих дій він буде повернутий законному власнику. Відносно підозрюваного відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка), санкція якої передбачає покарання у вигляді виплати штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виконання виправних робіт на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років, — повідомив заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції Володимир Кувик.

Ужгородські міліціонери закликають громадян не залишати без нагляду свої двоколісні засоби пересування, аби вони не стали здобиччю крадіїв. Дотримуйтесь елементарних правил: не залишайте велосипеди без нагляду на вулиці, в під’їздах будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях; обов'язково прикріпляйте їх надійними велосипедними замками до металевих турнікетів чи поручнів; якщо є поблизу камера відеоспостереження, залишайте велосипед у полі її зору.

Шановні ужгородці! Будьте пильні та обережні, щоб ваш засіб пересування не потрапив до рук зловмисників. Якщо все ж таки уникнути крадіжки не вдалося, не зволікайте, а терміново телефонуйте за номером «102», або зверніться особисто до міськвідділу міліції.

Нагадаємо, що за «гарячими слідами» можна не лише швидше розкрити крадіжку, а й повернути крадену річ.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 13.05 – у Хмельницькій ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ