Для українців розробили ролик про процедуру зміни місця голосування

Для українців розробили ролик про процедуру зміни місця голосування

13.05.14 11:16 0 756
Громадяни України, які у день голосування перебуватимуть не за місцем реєстрації, зможуть зреалізувати своє виборче право, але для цього потрібно пройти певну визначену процедуру.

Про нововведення виборчого законодавства йдеться у ролику, розробленому командою ГМ «Опора».

Як зазначають автори, цільовою аудиторією відеоролика є громадяни, що працюють, навчаються, проживають тощо у інших населених місцях, аніж місце їхньої реєстрації, та бажають здійснити волевиялення на найближчій виборчій дільниці.

«Якщо у день голосування ви будете перебувати не за місцем реєстрації – не хвилюйтеся. Ваш голос не пропаде. Виборці мають право тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси. Для цього слід звернутися з письмовою заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем, де ви будете перебувати у день голосування», – повідомляється у ролику.

Для зміни місця голосування громадянам потрібно надати підтверджуючі документи. Для кримчан процедуру спрощено – працівник держреєстру лише перевірить кримську реєстрацію виборця.

Громадянам України нагадують, що заяву про зміну місця голосування потрібно подати не пізніше 19 травня 2014 року включно. Тоді виборець отримає посвідчення про тимчасову зміну місця голосування.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцькому зоопарку ...
Наступна новина: Тернопільські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ