У Львові вшанували ікону Пресвятої Богородиці «Одигитрія»

У Львові вшанували ікону Пресвятої Богородиці «Одигитрія»

13.05.14 13:08 0 669
11 травня, у четверту неділю після Великодня, за церковним календарем Українська православна церква (КП) вшанувала львівську ікону Пресвятої Богородиці «Одигитрія». З нагоди цього святкового дня у кафедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці відбулись святкові богослужіння.

Про це 12 травня передає прес-служба ЛМР.

Високопреосвященний митрополит Львівський і Сокальський Димитрій звершив Божественну літургію св. Іоана Золотоустого. Разом із громадою міста молився міський голова Львова Андрій Садовий.

«Львівська ікона Божої Матері – це дуже древній образ, який був привезений до Львова одним грецьким купцем із Візантії та подарований одному з храмів міста. Унікальність цієї ікони полягає в тому, що вона була у багатьох храмах Львова. Спершу у Православній, потім у Латинській катедрі, згодом у Вірменській катедрі, якимось чином була збережена однією християнською благочестивою родиною і передана ще в радянські часи мистецтвознавцю і Герою України Борису Возницькому.

вона перебуває у музейній каплиці Львівської галереї мистецтв. У 2010 році, саме з ініціативи Бориса Возницького та священнослужителів нашої єпархії, цей образ було прославлено. Перший візит святійшого патріарха Філарета був присвячений саме прославленню цієї ікони у грудні 2010 року. Ікона є дуже помічною, особливо для тих жінок, які не можуть народити діток. Вони звертаються до Богородиці, і вона дарує їм диво, своєю ласкою і милістю зцілюючи їх. Крім того, вшанування Богородиці-Провідниці «Одигитрії» відбувається в неділю після дня пам’яті Святого Юрія Переможця, і цього року це свято символічно співпало з Днем матері», – розповів митрополит Львівський і Сокальський Димитрій.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У травні на території ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ