В Івано-Франківській області профілактика квартирних крадіжок

В Івано-Франківській області профілактика квартирних крадіжок

13.05.14 14:08 0 699
Плануючи відпустку кожна людина думає, як найкраще нею розпорядитися, але не кожна замислюється про профілактику квартирний крадіжок і про наслідки, які можуть її чекати по поверненню з відпочинку.

Дарма, кожна сім'я їдучи у відпустку зобов'язана забезпечити збереження свого затишного місця. Квартирні крадіжки в більшості випадків відбуваються з 10 до 13 годин, серед білого дня, в той час, коли всі на роботі, в школі або на відпочинку. Визначити досвідченому злочинцю відсутність господарів вдома особливих зусиль не складе, - так розповів на черговій нараді виконуючий обов’язки начальника управління Державної служби охорони при УМВС України підполковник міліції Михайло Чорнописький.

У минулі часи злочинці визначали відсутність господаря за допомогою телефону, цей шлях використовують і тепер. Номери телефонів квартир напевно є в кожного підлітка на комп’ютері, адже тепер сучасні діти, але є и багато інших способів.

Квартирні крадіжки — найпоширеніший вид злодійства. Вони складають у середньому більш 35 % від загального числа крадіжок.

Досвідчений «домушник» відкриває двері звичайно за 1—2 хвилини. Якщо двері дісталися хазяїнам від будівельників, то їх просто вибивають, а якщо двері укріплені, діють відмичками. Аматори можуть пограбувати квартиру першу, яка їм трапиться, але найчастіше, особливо злодії-професіонали, грабують квартири по наведенню. Тому частіше страждають люди, у родині яких хтось любить похвалитися наявними цінностями або високим статком хазяїв.

Квартирні крадіжки – найчастіше залишаються нерозкритими, тому будь-яку крадіжку легше запобігти, ні ж потім шукати украдене – наголошує Михайло Федорович.

Перетворювати свій будинок у неприступну міцність для цього зовсім необов'язково, просто найкращий спосіб обладнати свою оселю сигналізацією. При її наявності, принаймні, злодіям знадобиться набагато більше часу на те, щоб проникнути у квартиру, якщо взагалі їм удасться це зробити.

Тому, керівництво Державної служби охорони в області звертається до жителів Прикарпаття з проханням посилити увагу до безпеки особистого майна під час свят та відпусток. Для отримання професійної консультації звертайтеся за номерами телефону безкоштовної інформаційної лінії ДСО: 0800502220, 0800211000 або відвідайте сайт: www.dso.gov.ua

Марія Мельникович,

УДСО при УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ