На прохання студентів Ірина Сех не буде погоджувати кандидатуру Ігоря Пилатюка на посаду ректора Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка

На прохання студентів Ірина Сех не буде погоджувати кандидатуру Ігоря Пилатюка на посаду ректора Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка

13.05.14 12:28 0 750
Про це заявила голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех під час зустрічі із ініціативною групою студентського самоврядування Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка.

Зокрема, студенти категорично не погоджуються з результатами нещодавніх виборів ректора. Право голосу мали в основному викладачі (75%), а студентська думка була представлена лише 15% виборців, решта 10% – технічний персонал. Відтак, студенти не могли суттєво вплинути на результати голосування. На їхню думку, викладацький склад значно заангажований, а вибір делегованих осіб на конференцію, під час якої відбувались вибори ректора, здійснювався не прозоро та під тиском.

Зазначимо, за результатами незалежного опитування, яке студенти провели самостійно, 2/3 опитаних – проти кандидатури Ігоря Пилатюка.

До слова, Ігор Пилатюк вже два терміни поспіль, а це понад 14 років, перебував на посаді ректора Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка. Неодноразово його звинувачували у корупції та тиску на викладачів й студентів.

Відтак, студенти звернулись до голови області з проханням не затверджувати його кандидатуру на посаду ректора.

«Ми ваші союзники й підтримуємо те, що академією має керувати людина, яка є патріотом та професіоналом. Я підтримую будь-який поступ і саме за це ми боролись на Майдані. Водночас ви повинні розуміти, що проблема не тільки в цьому кандидаті. Роками створювалась система, яку не так просто зараз змінити. Тому ми разом мусимо вирішити цю ситуацію й на майбутнє», – наголосила Ірина Сех.

Під час зустрічі запропонували провести люстрацію Ігоря Пилатюка, як недопущення до посади через співпрацю із злочинним режимом, а також ініціювати законодавчі зміни щодо порядку обрання нового ректора ВНЗ.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: На Волині прихожани ...

КОМЕНТАРІ