Ірина Сех звернулась до Прем’єр-міністра України з питанням щодо вирішення фінансово-економічних проблем ПАТ «Львівська вугільна компанія»

Ірина Сех звернулась до Прем’єр-міністра України з питанням щодо вирішення фінансово-економічних проблем ПАТ «Львівська вугільна компанія»

13.05.14 12:51 0 707
З метою недопущення соціальної напруги на підприємстві та забезпечення стабільної роботи вугільної галузі Львівської області облдержадміністрація постійно звертається до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України щодо вирішення проблемних питань ПАТ «Львівська вугільна компанія».

Зазначимо, основні фінансово-економічні проблеми підприємства виникають у зв’язку із недостатніми об’ємами переробки рядового вугілля, що зумовлює брак обігових коштів і, як наслідок, невиплату заробітної плати.

Так, станом на 01.05.2014 заборгованість з виплати заробітної плати в компанії складала 6581,6 тис.грн. (без нарахувань).

Завдяки вжитим спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України заходам ДП «Львіввугілля» 06.05.2014 перерахувало для ПАТ «Львівська вугільна компанія» 2 млн.грн. для виплати заробітної плати. Однак цих коштів недостатньо, аби виконати основну вимогу трудового колективу: повністю виплатити заборговану заробітну плату.

Ситуація може спричинити зростання соціальної напруги на ПАТ «Львівська вугільна компанія» та дестабілізувати роботу ДП «Львіввугілля».

Голова Львівської ОДА Ірина Сех звернулась до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням забезпечити щомісячне відвантаження вугільного концентрату в кількості не менше, ніж 92 тис. тонн, що відповідає пропозиціям ДП «Львіввугілля».

Також Ірина Сех просить Кабмін в найкоротші терміни ініціювати нараду з питання стабілізації роботи ПАТ «Львівська вугільна компанія» та забезпечення погашення заборгованості з виплати заробітної плати.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відбудеться ...

КОМЕНТАРІ