На Тернопіллі Михайло Головко відвідав храм преподобного Амфілохія Почаївського

На Тернопіллі Михайло Головко відвідав храм преподобного Амфілохія Почаївського

13.05.14 09:49 0 747
10 травня 2014 року в Малій Іловиці Шумського району – рідному селі преподобного Амфілохія Почаївського – було звершено соборну Божественну літургію у новозбудованому храмі. 12 травня 2013 року церква вшановує пам'ять великого подвижника ХХ ст. та відзначає річницю канонізації преподобного Амфілохія Почаївського.

На запрошення керівника Тернопільської єпархії, архієпископа Тернопільського, Кременецького і Бучацького Нестора, соборну Божественну літургію на паперті Свято-Амфілохіївського храму очолив митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. Вшанувати пам'ять великого святого української землі прибуло чимало вірних із Тернопільщини. На Богослужінні разом із численними прочанами молився народний депутат України Михайло Головко, який уже протягом декількох років постійно сприяє будівництву храму.

Зі словами подяки також звернувся і будівничий храму, настоятель Свято-Вознесенського храму с. Велика Іловиця прот. Андрій Любунь, який подякував Михайлові Головку та решті меценатів та жертводавцям святого храму.

"Звершився заповіт преподобного – у його рідному селі, на тому місці, де він заповідав, побудовано і освячено храм. Два роки тому ми взялися за цю нелегку справу і обіцяли за рік її завершити. Правда, за рік не вдалося завершити усі роботи, але вже ми бачимо, що старання не були марними. Такі люди як святий Амфілохій, як вояки УПА надихають українців жити на своїй землі як господарів, пишатися своїми традиціями, розмовляти рідною мовою, щоб у нас була своя церква, щоб нас ніхто не переслідував та не накидав чужинських звичаїв, а цей храм – символ цінностей, з якими жив святий", – зазначив Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Луцьку у міській раді ...

КОМЕНТАРІ