Тернопільські міліціонери вручили своїм підшефним посвідчення про закінчення курсів допризовної підготовки

Тернопільські міліціонери вручили своїм підшефним посвідчення про закінчення курсів допризовної підготовки

13.05.14 11:19 0 727
Урочисте вручення посвідчень про закінчення курсів поглибленого вивчення допризовної підготовки відбулося у Тернопільському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі №1. 28 учнів отримали офіційні документи з рук міліціонерів. Примітно, що цей випуск став ювілейним – десятим.

Тісна співпраця обласного управління міліції з ВПУ №1 триває вже декілька років. Основна мета такої взаємодії – це військово-патріотичне виховання учнів, формування в них особистісних якостей майбутніх захисників Вітчизни.

Навчально-тематичний план поглибленої допризовної підготовки юнаків і дівчат розрахований на три роки. Під час курсу учні отримують основи знань з початкової військової підготовки. Заняття проводять співробітники управління внутрішніх справ та обласного військкомату .

- Уроки з допризовної підготовки – формують у молоді патріотизм, моральну стійкість, фізичну загартованість, - впевнений директор училища Андрій Каплун. – Ми й надалі будемо продовжувати співпрацю з міліцією у цьому напрямку. Варто зазначити, що наш навчальний заклад єдиний в Україні в системі професійної освіти, де поглиблено вивчається допризовна підготовка.

До навчального плану поглибленої допризовної підготовки включені розділи: Статут Збройних Сил України, стройова, тактична і психологічна підготовка, національна безпека України, спеціальна, вогнева і фізична підготовка, військова топографія, основи засобів зв'язку, військово-медична підготовка, цивільна оборона.

Навчання у спецгрупі є особливо важливим для молодих людей, котрі, відслуживши в армії, планують продовжити працювати в правоохоронних органах.

- На заняття я йшов просто так, але там виявилося цікаво, - каже учень Олександр Романчук, який пройшов курс навчання з поглибленої допризовної підготовки. – Ми вивчали прийоми самооборони, вогневу підготовку. Вважаю, що ці знання стануть мені у нагоді, адже після закінчення училища планую вступити до міліцейського вишу.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для українців розробили ...
Наступна новина: Великий Березний: ...

КОМЕНТАРІ