У Луцьку значно покращилася ситуація з безпритульними тваринами

У Луцьку значно покращилася ситуація з безпритульними тваринами

14.05.14 14:07 0 722
На цьому наголосила директор КП «Ласка» Богдана Новарчук, інформуючи учасників оперативної наради про роботу очолюваного нею підприємства. За її словами, працівники установи оперативно реагують на звернення громадян та виїжджають на відвідлов тварин. Нині підприємство має автомобіль, що значно полегшує роботу.

Однак, зауважила Богдана Новарчук, на вулицях Луцька все більше з’являється собак, які колись мали господарів. Цих тварин викидають просто на вулицю. У притулку нині є алабаї, пітбультер’єри та стаффордширські тер’єри.

Директор КП «Ласка» зазначила, що важко проконтролювати всіх собак у місті, адже їхні власники не хочуть реєструвати своїх домашніх улюбленців. Богдана Новарчук наголосила, що у цьому питанні необхідно активізувати роботу. За її словами, коли тварина зареєстрована, то є можливість контролювати їхню вакцинацію, розмноження тощо. Нині ж якщо собака покусала когось, то неможливо довести, що власником тварини є та чи інша особа, бо документів нема.

Вона наголосила, що у цьому напрямку необхідно посилити роботу, а на власників незареєстрованих тварин очікує штраф.

Звернула увагу Богдана Новарчук, що переважна більшість лучан, які звернулися до лікувальних закладів через напади тварин, зазнали травм від домашніх, а не безпритульних собак.

Наголосила директор КП «Ласка» й на тому, що у місті є певні точки концентрації тварин. Це переважно ті місця, де собаки можуть знайти собі їжу. Працівники підприємства регулярно виїжджають у такі місця та забирають тварин. Однак, через певний час там з’являються уже інші собаки.

Богдана Новарчук зазначила, що у минулому році до притулку було забрано 820 тварин. У першому кварталі цього року у притулок забрали близько 300 собак.

Також вона зауважила, що незабаром планують визначити місця для вигулу тварин.

Міський голова Микола Романюк підтримав Богдану Новарчук та зазначив, що багато громадян викидають тварин на вулицю. «Придбавши собаку необхідно нести за неї відповідальність, а не натішившись, виганяти тварину на вулицю. Необхідно посилити роботу щодо реєстрації домашніх собак, а власників, які не хочуть цього робити, притягувати до адміністративної відповідальності», - зазначив Микола Романюк.

Він наголосив, що у місті ситуація з безпритульними собаками покращилася. Їхня кількість на вулицях значно зменшилася.

У свою чергу секретар міської ради Сергій Григоренко наголосив на важливості визначення в усіх мікрорайонах місць для вигулу собак. За його словами, у цьому питанні необхідно навести порядок, бо лучани вигулюють своїх тварин і в парках, і на дитячих майданчиках тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЄС виділить Києву 365 ...
Наступна новина: Спілка ректорів ВНЗ України ...

КОМЕНТАРІ