Відзначення Дня Європи в Луцьку відбудеться під гаслом «Неподільна Україна – безпечна Європа»

Відзначення Дня Європи в Луцьку відбудеться під гаслом «Неподільна Україна – безпечна Європа»

14.05.14 11:05 0 716
Луцький міський голова Микола Романюк, його заступник Тарас Яковлев і начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева провели прес-конференцію щодо відзначення у місті Луцьку Днів Європи.

Міський голова Микола Романюк наголосив, що Україна вибрала курс на євроінтеграцію. За його словами, мешканці Луцька теж зацікавлені в інтеграції до європейських інституцій. Він зауважив, що міська влада розширює співпрацю з країнами Європи. Так, минулоріч підписані угоди про співробітництво з містом Патра (Греція) та Каунас (Литва). Робота із налагодження партнерських стосунків з містами Європи продовжуватиметься і цьогоріч.

Микола Романюк наголосив на важливості реалізації міжнародних проектів, грантових програм за участі Луцька та європейських міст. За його словами, до цих заходів має бути залучено максимальну кількість молодих людей.

Міський голова зазначив, що Дні Європи у Луцьку стали уже традиційними та викликають зацікавленість у жителів міста. Цьогоріч планували теж провести багато цікавих заходів та подій у ці дні. Однак, через складну суспільно-політичну ситуацію у державі нині не до святкувань. Через це скасовано ряд розважальних заходів.

Проте, Микола Романюк запевнив, що курс на євроінтеграцію, який обрали лучани, він, як міський голова та міська рада будуть утверджувати і в подальшому.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що 17 травня в усій Україні та Луцьку, зокрема, відзначатимуть Дні Європи. День Європи, який у країнах ЄС відзначають 9 травня, є одним із їхніх символів поряд із Прапором та Гімном. У нашому місті його відзначатимуть вже втретє.

Він зазначив, що ряд заходів, які відбувалися у рамках відзначення Днів Європи у минулі роки, планують провести цьогоріч після стабілізації ситуації в Україні. Він подякував польським містам-партнерам, молодь з яких візьме участь у Євроолімпіаді. «Спрямовуючи до нас своїх дітей вони демонструють впевненість, що у нас безпечно, і їхнім учням нічого не загрожує», – зазначив заступник міського голови.

Також Таврас Яковлев висловив вдячність партнерам, які долучилися до проведення Дня Європи у Луцьку. Йому приємно, що цьогоріч багато підприємців самі пропонували підтримку та допомогу в організації святкування. За його словами, спонсорами є торгово-розважальний центр «ПортCity», гіпермаркет «Там Там», ПАТ «Житомирський маслозавод – компанія «Рудь», ПП «Тріада».

«Дякуємо за підтримку Генеральному Консульству Республіки Польща у Луцьку, а також Представництву Європейського Союзу в Україні, Посольству Литовської Республіки в Україні, Посольству Королівства Нідерландів в Україні, Посольству Королівства Швеція в Україні. Вони нададуть нам цінні подарунки та інформаційні матеріали», – сказав заступник міського голови.

У свою чергу начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради Віра Кудрявцева більш детально поінформувала про заходи, які відбудуться у рамках відзначення Дня Європи.

Вона наголосила, що у програмі святкування багато цікавих подій пізнавального та інформаційного характеру, які будуть цікаві для молоді.

Так, основні події відбуватимуться 17 травня. Розпочнуться заходи до Дня Європи з конкурсу на знання про Європу та Європейський Союз - Євроолімпіада-2014 о 10 годині в залі засідань Луцької міської ради. За словами Віри Кудрявцевої участь у ній візьмуть старшокласники луцьких шкіл та молодь з польських міст-партнерів Любліна, Замостя та Жешува. За результатами змагань буде визначено трьох переможців, які отримають цікаві призи та подарунки.

Віра Кудрявцева зазначила, що з 13 години на Театральному майдані функціонуватиме Євромістечко. У його рамка буде діяти фотовиставка під відкритим небом «Луцьк європейський», дитячий малюнок на асфальті «Неподільна Україна – безпечна Європа», боді-арт «Європа в кольорі» тощо.

Також на центральній площі міста буде встановлено інформаційний намет, у якому усі бажаючі зможуть отримати інформаційні матеріали ЄС та країни, що входять до складу цієї структури.

Цікавою подією для всіх стане незвичайний флеш-моб, який відбуватиметься під гаслом: «Неподільна Україна – безпечна Європа».

У рамках святкування Дня Європи, 17 травня вулицями Луцька їздитиме європейський тролейбус, який курсуватиме за маршрутом № 2.

Віра Кудрявцева поінформувала, що 14, 15, 16 травня в ефірі радіостанції «Луцьк» буде призова радіо-вікторина, присвячена Дню Європи у Луцьку, яка відбуватиметься о 7.40, 14.10 та 19.00 год.

Крім того, в рамках відзначення Дня Європи у місті Луцьку відбуватимуться Дні польської культури:

14-16 травня о 18 год – концерти творчих колективів у Палаці культури Луцька;

16 травня – відкриття виставки образотворчих робіт «Польща очима дітей» в арт-галереї «Луцьк»;

17 травня о 15 год – урочистості з нагоди 15-ї річниці від дня заснування товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка у Палаці культури Луцька;

17 травня з 13 год – презентація польської кухні на Театральному майдані міста.

Запрошуємо лучан активно долучитися до заходів з нагоди відзначення Дня Європи у Луцьку.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ