Луцьк: спільний проект влади та КП «Ласка» довів, що формування гуманного суспільства починається з кіноекрану

Луцьк: спільний проект влади та КП «Ласка» довів, що формування гуманного суспільства починається з кіноекрану

14.05.14 08:29 0 654
Гуманна освіта притаманна усім цивілізованим країнам. Луцьк найпершим в Україні ступив на цю стежину, затвердивши «Програму формування етично-екологічної культури, гармонійних відносин людини і природи для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів м. Луцька на 2012-2015роки», згідно з якою у наших школах вивчається предмет екологічної етики, проте для засвоєння матеріалу передбачаються екскурсії до притулків, заповідників, лісових масивів, а також перегляд кінофільмів на цю тематику.

За сприяння міської ради, комунального підприємства «Ласка» та розважального комплексу «Адреналін Сіті» в Луцьку започаткували проект впливу на дитячу свідомість завдяки перегляду кінофільмів. Школярі луцьких шкіл матимуть змогу безоплатно переглянути ряд фільмів. Найпершим у списку став - «Хатіко», історія про відданого собаку, який не змирився із смертю господаря і щодня зустрічав його на вокзалі в один і той же час.

«Вивчення матеріалу через кіно, а не на уроці дає можливість краще засвоїти його. Таким чином можна змінити світогляд дитини, вплинути на подальший її розвиток», – переконана Ірина Мордик, генеральний директор «Адреналін Сіті».

Перед тим, як розпочати сеанс, КП «Ласка» познайомило дітей із мешканцями, які проживають у притулку. Це старенький пекінес та грайливе цуценя. Знайомство з двома чотирилапими дає можливість провести паралель. Зрозуміти, що з віком тварина старіє, що вона не завжди буде таким малям, а дбати потрібно про свого улюбленця до кінця його життя. Пекінеса викинули недбайливі господарі, йому пощастили опинитись у «Ласці», де під пильним наглядом лікаря і турботливих працівників він доживає свого віку. Старість чекає усіх, як рідних, так і наших домашніх улюбленців, тому взявши тварину додому треба усвідомити, що це відповідальність за чиєсь життя і якщо ми не готові до такої відповідальності, не потрібно заводити тварин, це не іграшки, яких опісля гри можна просто лишити на місці чи викинути у сміття, - розповідали працівники КП «Ласка».

«Після перегляду цього фільми в дітей на очах були сльози, проте це були сльози співчуття, вони міняють свідомість на краще, адже дитина, яка вміє співчувати ближньому, вміє любити когось окрім себе - згодом виросте чудовою особистістю», – переконана Богдана Новарчук директор КП «Ласка».

«Впив через «екран» має дуже серйозні наслідки, тому необхідно, щоб в наш час доступу дитини до інформації, батьки слідкувати за тим, що переглядає дитина біля телевізора чи комп’ютера, адже формування дорослої людини відбувається через те, чим вона захоплюється в дитячі роки. В психології є багато етапів впливу через перегляд відео, чим сильніше воно зачіпає нашу свідомість (так би мовити душу і серце), емоції, тим сильніший вплив. Тому не потрібно боятись показувати дітям кінофільми, де самопожертва з трагічними закінченням вчить нас добра і відданості, необхідно боятись тих відео, де пропаганди насильства навіть з комедійним нахилом, призводить до формування жорстокої особистості. Даний проект це чудовий захід для покращення нашого суспільства, який може викорінити жорстокість, змінить світ, де допомога ближньому стоятиме на першому місці, а в такому світі люди будуть щасливими. Не дарма вчені наголошують на тому, що ставлення до людини починається із ставлення до тварини і усього живого, що нас оточує», – стверджує психолог Олена Звєрьєва.

Діти з бурхливими враження виходили з кінозалу, в когось в очах бриніли сльози, в когось на обличчі застигнув сум – проте всі вони засвоїли урок цінності життя та безмежної відданості.

КП «Ласка»

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Інтернеті з’явилися ...
Наступна новина: Тернопільська лікарня ...

КОМЕНТАРІ