Волинська область: рятувальники перевіряють пожежну безпеку закладів відпочинку

Волинська область: рятувальники перевіряють пожежну безпеку закладів відпочинку

14.05.14 14:37 0 749
Забезпечення пожежної безпеки на об’єктах відпочинку є важливим завданням, оскільки це об’єкти із масовим перебуванням людей і надзвичайні ситуації (у разі виникнення) можуть призвести до трагічних наслідків. Порушення норм безпеки призводять до несвоєчасного виявлення пожеж, стрімкого розповсюдження вогню у приміщеннях та задимлення шляхів евакуації, чим значно ускладнюють гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт працівникам Служби «101».

Для запобігання випадків, що сприяють виникненню надзвичайних ситуацій, працівники Управління ДСНС України у Волинській області провели перевірки об’єктів відпочинку та оздоровлення громадян, які розташовані на території області (зокрема, Шацького, Горохівського, Іваничівського, Камінь-Каширського, Ківерцівського, Ковельського, Луцького, Любомльського, Старовижівського та Турійського районів). Усього перевірками охоплено 110 об’єктів.

Результати невтішні – фахівці виявили ряд недоліків, що потребують негайного їх усунення. Найчастіше у закладах відсутній вогнезахист дерев’яних конструкцій будівель, не завжди проводяться заміри на опір ізоляції електромережі, турбує рятувальників і неналежне утримання автоматичних пожежних сигналізацій та виведення сигналів від них на пульти централізованого пожежного спостереження. Такі порушення не відповідають вимогам нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки, тому керівникам об’єктів вручили приписи з недоліками для обов’язкового їх усунення. Посиленої уваги також потребують більшість рекреаційних об’єктів Шацького району.

Робота триває. До початку нового оздоровчого сезону рятувальники перевірять усі оздоровчі об’єкти на території області, адже невідповідність вимогам протипожежної безпеки під час виникнення пожежі може призвести не лише до матеріальних втрат, але й людських.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ