В Закарпатській області іршавські правоохоронці викрили 10-річного крадія велосипедів

В Закарпатській області іршавські правоохоронці викрили 10-річного крадія велосипедів

14.05.14 10:35 0 669
Велосипед – незамінний помічник, особливо він стає актуальним у весняно-літню пору. За словами іршавських правоохоронців, останнім часом почастішали випадки крадіжок велосипедів.

Шукачі легкої наживи велосипеди крадуть з під′їздів будинків, з-під магазинів та інших закладів. Адже для того, щоб вкрасти двохколісний транспортний засіб, багато зусиль не потрібно: вкрав, сів та й поїхав...

8-річній дівчинці із м.Іршава на день народження батьки купили дитячий велосипед, на якому вона каталась на подвір′ї багатоповерхівки. Однак вона його покинула біля під»їзду і пішла гуляти. Повернувшись після прогулянки, дівчинка виявила, що велосипеда на місці немає. У подальшому про зникнення велосипеда повідомила вдома дідуся, який звернувся до Іршавського райвідділу міліції.

Через кілька днів до Іршавського райвідділу знову надійшло звернення із цієї ж вулиці від 56-річного чоловіка про крадіжку велосипеда вартістю 1500 грн.

Всі факти правоохоронцями Іршавського райвідділу були задокументовані, однак особа, яка скоїла крадіжку, встановлена не була. Хоча було отримано інформацію, що на подвір′ї будинку мешканці багатоповерхівки бачили хлопчика, явно не місцевого.

Злодюжку вдалось розшукати працівникам відділу кримінальної міліції у справах дітей Іршавського райвідділу міліції. Хлопчик гуляв біля під′їздів багатоповерхівок і придивлявся до покинутих велосипедів, а далі, коли впевнився, що поряд немає нікого, їх викрадав.

Коли правоохоронці навідались додому до 10-річного хлопчика, то батьки їхнім візитом були вкрай здивовані. Вони з вуст правоохоронців дізнались, що їх син причетний до крадіжок велосипедів і один із викрадених знаходиться у них вдома.

Хлопчик батькам казав, що велосипед він знайшов… Інший вкрадений велосипед він сховав у міському парку.

Як розповів, т.в.о.начальника Іршавського райвідділу підполковник Мирон Черничко, за даними фактами триває перевірка. Оскільки віку, з якого настає кримінальна відповідальність за скоєння крадіжок, хлопчик не досяг, тому його батьків буде притягнуто до адмінвідповідальності за ч.4 ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами що їх замінюють щодо виховання дітей), їх очікує штраф від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Громадянам не варто залишати велосипеди без нагляду у під′їздах будинків, біля магазинів, на ринку. Якщо виникла необхідність залишити велосипед без нагляду, то використовуйте надійні замки або залишайте їх у полі зору камер відеоспостереження.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хмельниччина: на ...

КОМЕНТАРІ