Закарпаття: на Рахівщині міліція патрулює спільно з громадськими активістами

Закарпаття: на Рахівщині міліція патрулює спільно з громадськими активістами

14.05.14 13:46 0 690
Враховуючи фактор нестабільної оперативної та політичної ситуації в більшості східних областей країни, у Рахівському районі Закарпаття правоохоронці несуть посилений варіант служби.

Вживаються заходи щодо отримання інформації про наміри дестабілізувати оперативну ситуацію в районі, вчинення протиправних діянь, що можуть спричинити порушення громадського порядку, створювати загрозу безпеці громадян.

В Рахівський райвідділ міліції звернулися громадські активісти, які виявили бажання та вже здійснють спільно з правоохоронцями патрулювання на КПП в с.Лазещина та на прикордонній території району з метою дотримання правопорядку та виявлення осіб, які б могли вдаватися до сепаратистський закликів щодо повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності держави.

До охорони громадського порядку міліція залучає громадські формування. Досвід показує, що спільні патрулювання завжди дають позитивні результати. В Рахівському районі зареєстровано 7 громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону чисельністю 111 членів, які беруть активну участь в охороні громадського порядку та розкритті злочинів. Протягом року спільними зусиллями активістів з правоохоронцями розкрито 5 злочинів, в тому числі у сфері незаконного поводження зі зброєю та незаконного обігу наркотичних речовин.

Під час політичної кризи самоутворилося чимало громадських формувань, та не всі з них діють на законних підставах. Для узаконення їхньої діяльності, активістам необхідно провести переформування в рамках Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку та державного кордону» від 22.06.2000 року.

Відповідні документи для реєстрації громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону його засновники подають до виконавчого органу сільської, селищної, міської, районної у місті ради за місцем його діяльності.

- Закликаю всіх свідомих громадян звертатися до правоохоронців, якщо в поле зору потраплять підозрілі особи, які можуть вчиняти дії сепаратистського характеру, мають наміри дестабілізувати оперативну обстановку на території району чи вчинити будь-які протиправні дії. Також звертайте увагу на залишені підозрілі пакети, валізи та інші речі. Якщо володієте інформацією про вчинення дій або правопорушень, що можуть призвести до скоєння злочину, телефонуйте на спецлінію «102» та 2-52-02, - наголосив т.в.о. начальника Рахівського РВ УМВС Павло Маскалюк.

Олеся Чайковська,

Рахівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ