Львів’яни мають змогу побачити найкращі фото студентського фестивалю «Спалах»

Львів’яни мають змогу побачити найкращі фото студентського фестивалю «Спалах»

14.05.14 12:30 0 623
Найкращі миті, які зловили фотокамери українських студентів у 2013 році 13 травня, представили на виставці другого фестивалю студентської фотографії «Спалах» у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка».

Про це повідомляє кореспондент .

66 фотографій, авторами яких є студенти не лише українських, а й закордонних вишів, можна оглянути на стендах на другому поверсі «Львівської політехніки». Кожна робота по-своєму особлива. Вражають і пейзажі, і люди, і будинки, зображені на фото.

Як розповів один із організаторів фестивалю Олександр Лопушанський, другий «Спалах» планували відкрити ще минулого року у грудні. Але у зв’язку із подіями на Майдані цю подію перенесли на травень. Цьогоріч фестиваль утричі став більшим. Якщо у першому «Спаласі» брали участь лише півсотні студентів, то у 2013 році свої роботи на розгляд журі надіслали 150 молодих фотографів. Із понад 450 робіт на виставку відібрали 66 найкращих.

«Фотографії представлені у різних жанрах: портрет, архітектура, художня фотографія, документалістика. Також тут є світлини, присвячені 200-літтю Т. Г. Шевченка. Найбільше робіт зі Львова, Києва, Запоріжжя, Харкова та Одеси. Є й світлини студентів з Івано-Франківська, Тернополя, Дніпропетровська, Бердянська, Лейпцига та Воронежа», – розповів Олександр Лопушанський.

Журі, до якого входять фотографи Віталій Грабар та Ярослав Мончак, режисерка Люба Сорокіна, оберуть найкращі роботи у кожній номінації, а 20 травня в актовому залі «Львівської політехніки» відбудеться нагородження переможців.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині у порядку ...
Наступна новина: Юні лучани відвідали ЦНАП

КОМЕНТАРІ