У червні в Нагуєвичах на Львівщині вшановуватимуть Шевченка, Франка та Лесю Українку

У червні в Нагуєвичах на Львівщині вшановуватимуть Шевченка, Франка та Лесю Українку

14.05.14 11:56 0 629
У червні в с. Нагуєвичі Дрогобицького району відбудеться захід Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України «Величні постаті України – від Кобзаря до Каменяра», присвячений 200-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка. Родзинкою цієї події стане виступ Національного академічного заслуженого українського народного хору ім. Григорія Верьовки.

Про це йшлося 12 травня під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех з президентом Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті України, Героєм України, академіком Національної академії наук України Ігорем Юхновським, передає прес-служба ЛОДА.

Ігор Юхновський звернувся до очільниці Львівщини з проханням у сприянні та підтримці в організації згаданого заходу. За його словами, захід вже погоджений з Міністерством культури та профільним комітетом Верховної Ради України.

Очікується також участь делегацій від Черкаської та Житомирської областей.

«Нашою основною метою є вшанування пам’яті Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки та їх ролі у об’єднавчих процесах сучасного українського суспільства», – зазначив Герой України.

Ірина Сех підтримала проведення такого заходу на теренах Львівщини. «Львівська облдержадміністрація максимально сприятиме в організації, адже цей захід повинен стати одним із найвагоміших у культурному житті нашого краю», – наголосила вона.

У підсумку зустрічі сторони домовились напрацювати детальний проект програми святкувань та узгодити його упродовж наступного тижня.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ