Олег Панькевич: "Українські заробітчани мають повне право обирати владу"

Олег Панькевич: "Українські заробітчани мають повне право обирати владу"

14.05.14 17:36 0 810
Народний депутат України від ВО "Свобода" Олег Панькевич та депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Ярослав Кравченко під час перебування в Республіці Польща відвідали зустріч на тему "Як можна взяти участь у виборах Президента України, перебуваючи в Польщі". У зустрічі взяли участь представники громадських об'єднань українців у РП та представники Генерального консульства України у Варшаві.

Присутні на зібранні українці висловлювали своє щире бажання взяти участь у виборах Президента України і водночас стурбованість, що для багатьох з них реалізувати своє волевиявлення нереально. І вони були просто обурені, коли почули заяву представника генконсульства, що на консульський облік можуть бути взяті, а отже проголосувати можуть лише ті українці, які перебувають в РП легально.

Консулові заперечив Олег Панькевич, який заявив, що немає такої норми закону, яка б давала підстави перебуванню на обліку тільки легальних мігрантів. Він повідомив, що зареєстрував у парламенті законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення голосування за кордоном", ухвалення якого відкриє можливості для волевиявлення мільйонів закордонних українців, зокрема трудових мігрантів. За словами депутата-свободівця, зареєстрований законопроєкт має на меті вдосконалити організацію виборчого процесу в країнах масового перебування українських трудових мігрантів. Крім того, документ підтримали представники громадських організацій громадян України за кордоном з 8 держав Европи.

"Я закликаю дипломатичні представництва, консульські установи, МЗС співпрацювати з народними депутатами в напрямку створення якнайкращих можливостей для волевиявлення українців за кордоном. Необхідно почути голоси заробітчан, які багато років почуваються безправними. Це наші брати і сестри українці, які змушені заробляти на чужині, але які щиро хочуть змінити ситуацію в державі, аби їхні діти почувалися господарями на своїй землі", - зазначив Олег Панькевич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ