В Житомирській області роз’яснення щодо оздоровлення дітей пільгових категорій влітку 2014 року

В Житомирській області роз’яснення щодо оздоровлення дітей пільгових категорій влітку 2014 року

14.05.14 13:45 0 677
На виконання Комплексної Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2011-2015 роки розроблено порядок направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету.

Департамент сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації отримує путівки для оздоровлення соціально незахищених категорій дітей в оздоровчих закладах шляхом придбання на конкурсних засадах за рахунок коштів обласного бюджету.

Департамент затверджує розподіл путівок до оздоровчих закладів у розрізі адміністративно-територіальних одиниць відповідно до співвідношення чисельності дітей шкільного віку в районі (місті) до загальної чисельності таких дітей в області за даними органів державної статистики з урахуванням кількості дітей пільгових категорій. Путівки розподіляються серед: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; бездоглядних та безпритульних дітей;

дітей-інвалідів; дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи; дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дітей, які перебувають на диспансерному обліку; талановитих та обдарованих дітей — переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання; лідерів дитячих громадських організацій;

дитячих творчих колективів та спортивних команд; дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Департамент координує діяльність, спрямовану на організацію оздоровлення і відпочинок дітей в дитячих оздоровчих таборах. Уповноважені працівники структурних підрозділів райдержадміністрацій, міськвиконкомів отримують в Департаменті путівки до дитячих оздоровчих закладів за довіреністю. Дітям та їх батькам путівки на руки не видаються.

Перед відправленням діти повинні пройти медичний огляд. Підставою для отримання безкоштовної путівки є документи:

- копія свідоцтва про народження;

- медична довідка встановленого зразка, затвердженого спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я.

У разі прийняття на оздоровлення дітей пільгових категорій, батьки яких працюють і є платниками Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, у оздоровчий табір подається заявка з підприємства про застраховану особу у фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на відшкодування часткової вартості путівки.

Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування:

- копія свідоцтва про смерть обох батьків, довідка про запис батька згідно статтею 135 Сімейного Кодексу України, рішення виконкому міської ради, райдержадміністрації про встановлення опіки або направлення до державного закладу.

Для дітей з малозабезпечених сімей:

- довідка про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Для дітей з багатодітних сімей:

- довідка про склад сім'ї за місцем проживання (три та більше неповнолітніх членів сім'ї), копія посвідчення дітей з багатодітної сім’ї.

Для дітей-інвалідів:

- медичне свідоцтво про інвалідність або копію посвідчення про інвалідність.

Для дітей, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС:

- копія посвідчення дитини про статус постраждалого внаслідок аварії на ЧАЕС.

Для дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків:

- довідка з місця роботи загиблого про підтвердження причини смерті або довідка (копія військового посвідчення).

Для талановитих та обдарованих дітей — переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання:

- копія диплому, грамоти щодо надання звання переможця змагання, олімпіади, огляду, конкурсу, фестивалю;

- копія табеля успішності, похвального листа за останній навчальний рік.

Для дітей, які перебувають на диспансерному обліку:

- довідка з поліклініки про перебування на диспансерному обліку (із зазначенням діагнозу та дати встановлення на облік).

Для бездоглядних та безпритульних дітей:

- наказ про постановку на облік у службі у справах дітей міських рад, райдержадміністрації.

Для дитячих творчих колективів та спортивних команд:

- довідка та клопотання дирекції дитячої творчого колективу;

- довідка та клопотання дитячої спортивної школи.

Для лідерів дитячих громадських організацій:

- клопотання керівного органу громадського організації.

Для дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села:

- довідка з місця проживання;

- довідка з місця роботи одного з батьків.

Діти, які направляються до дитячих оздоровчих закладів, розподіляються на групи і в супроводі дорослих (на 15 дітей – 1 супроводжуючий) направляються до дитячого оздоровчого закладу. По прибутті до дитячих оздоровчих закладів супроводжуючий повинен мати такі документи:

дозвіл на вивезення групи дітей або дитини до оздоровчого закладу;

список дітей, які направляються до дитячого оздоровчого закладу;

медичні картки на кожну дитину;

заявка з Фонду соціального страхування.

Керівники структурних підрозділів протягом 10 днів після закінчення кожної оздоровчої зміни подають Департаменту звіт про використання путівок. У разі встановлення факту видачі путівки з порушенням чинного законодавства структурні підрозділи в місячний строк з дня виявлення такого факту вживають заходів щодо повернення коштів у розмірі повної вартості безкоштовно наданої путівки та перераховують зазначені кошти на рахунок Департаменту.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Європейська Тарасова ніч в ...

КОМЕНТАРІ