В Житомирській області відтепер 300 дворів у с. Веприн Радомишльського району підключені до газу

В Житомирській області відтепер 300 дворів у с. Веприн Радомишльського району підключені до газу

14.05.14 15:24 0 721
На Житомирщині продовжується газифікація. Так, 13 травня 2014 року у селі Веприн Радомишльського району за участі голови облдержадміністрації Сидора Кізіна урочисто пустили газ до газових мереж і житлових будинків.

За словами сільського голови Віталія Старовойта, за короткий час вдалося звести підвідний та розвідний газопровід. Адже будівництво розпочалося у 2012 році і станом на 1 травня 2014 року у Веприні вже газифіковано 150 житлових будинків.

У середньому поліському селі Веприн проживає 800 жителів. До вуличного кооперативу для газифікації села долучилося 300 дворів із 530. Але у майбутньому за бажанням кожного жителя є можливість підведення газу й до інших будинків. Крім того, заплановано, що буде газифіковано ще й місцеву школу, фельдшерсько-акушерський пункт, клубний заклад і дитячий садочок.

«Газифікація – це надзвичайно важливий аспект у створенні комфортних умов проживання для людей у селі. Адже жителі села працюють на землі і годують всю країну. зроблено маленький крок для кращого життя, щоб молодь та діти залишалися жити на рідній землі, створювали сім’ї, працювали та заробляли», - наголосив очільник області.

Перевіряючи справність газопроводу, традиційну у таких випадках яєчню піджарили у будинку місцевої жительки Валентини Гарбар.

Крім того, під час урочистостей подяками було нагороджено працівників Радомишильської дільниці газового господарства Малинського управління експлуатації газового господарства: слюсара-будівельника Олександра Яценка, фахівця по роботі з клієнтами Петра Дмитренка, зварника поліетиленових труб Валерія Давидюка, електрика-зварювальника Бориса Воробйова.

Довідково: загальна вартість робіт із газифікації села Веприн становить 3 млн. 423 тис. грн.

До села Веприн зведено підвідний газопровід високого тиску D 140 мм протяжністю 3,4км (два шафових газорегуляторних пункти) і розподільчі газопроводи середнього тиску протяжністю 15,4 км.

Замовником і підрядником будівництва підвідного газопроводу виступив ПАТ «Житомиргаз». Фінансування робіт здійснювалося за інвестиційною програмою коштом ПАТ «Житомиргаз». Вартість основних фондів підвідного газопроводу, які вводяться в експлуатацію, становить 1 млн. 574 тис. грн. На спорудження розподільчих газопроводів спрямовано 1 млн. 848 тис. грн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі 7,5 мільйонів ...

КОМЕНТАРІ