Житомирщина готова дати відсіч агресору

Житомирщина готова дати відсіч агресору

14.05.14 11:22 0 645
Про те, як Житомирщина реагує на зовнішні виклики і загрози, яку допомогу надає військовослужбовцям, розповів під час брифінгу з журналістами Сидір Кізін.

В області на базі військової частини у м. Новограді-Волинському створено батальйон територіальної оборони, підпорядкований Генеральному штабу Збройних Сил України. Ведеться робота над наповненням його матеріально-технічними засобами. Очільник області звернувся через засоби масової інформації до тих, хто хоче зі зброєю в руках захищати Батьківщину, із закликом записуватись до складу цього батальйону. Це можна зробити через військові комісаріати за місцем проживання. Бійці територіального батальйону знаходяться у складі Збройних Сил України, з ними укладається контракт і виплачуються кошти.

За повідомленням Сидора Кізіна, створюється другий батальйон Національної гвардії, в якому теж служать житомиряни. Він дислокується у Києві і через кілька днів вирушить на схід України. До нього можна записатися за місцем формування у м. Києві, вул Щорса, 38, тел. вербувальної служби (044) 286-36-27, комутатор (044) 286-27-47. Набір на військову службу до лав Національної гвардії в місті Житомирі здійснюється за адресою: м. Житомир, вул. Котовського, 95-а, телефони чергової служби (0412) 36-24-79, відділу кадрів – (097)-23-66-163. Батальйон Національної гвардії підпорядкований Раді національної безпеки і оборони. З військовослужбовцями, що несуть тут службу, укладається контракт. Їх заробітна платня днями збільшиться до 4,5 тис. грн. Крім того, на бійців цього батальйону розповсюджуються всі пільги і соціальне забезпечення учасників бойових дій.

Очільник області зазначив також, що на Житомирщині створений батальйон «Полісся», до складу якого входять добровольці з числа жителів міста і області, які хочуть за місцем свого проживання, без перебування у казармі, стати на захист Батьківщини. Бійці проходять військові вишколи і все необхідне навчання для несення служби як у мирний період, так і під час військових конфліктів. Записатися у цей батальйон можна за телефонами координаційного штабу: (097)-059-0-111; (066)-673-0-111; (063)-288-0-111.

Крім того, Житомирщина надає гуманітарну допомогу військовозобов’язаним, що перебувають на сході і півдні України. Зокрема для військовослужбовців, які знаходяться у південних областях країни, а це близько 4 тис. чол., збирається продукція житомирських виробників – шкарпетки, м’ясні консерви тощо.

Житомирським спецпідрозділам зібрано кошти для придбання бойових засобів. Бійцям спецпідрозділу «Альфа», що повернулися після участі у антитерористичній операції, виділено персональну допомогу і висловлено офіційну подяку.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ