Сидір Кізін: «На прикладі героїв України ми виховуємо підростаюче покоління»

Сидір Кізін: «На прикладі героїв України ми виховуємо підростаюче покоління»

14.05.14 08:58 0 645
23 травня Україна відзначатиме День Героїв. Вшанування тих людей, які полягли за волю і незалежність України, є особливо важливим зараз, коли ведеться інформаційна війна за душі українського народу, коли українцям нав’язуються інші акценти, коли нам, як ніколи, важливе підтримання національного духу. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сидір Кізін під час брифінгу 13 травня.

Культ героїзму, самопосвяти, пожертви в ім'я Вітчизни є одним з основоположних в українській історії. Потрібно знати і пам’ятати тих, на кого впродовж віків рівнялись наші предки і на кого рівняються українці. І, перш за все, потрібно шанувати видатних житомирян, наголосив очільник області.

Це й гетьман Іван Виговський, що народився у с. Вигові на Коростенщині, і діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновник Олевської республіки Тарас Бульба-Боровець. Одна з вулиць Житомира носить ім’я Олега Ольжича – уродженця нашого міста, відомого поета, очільника організації українських націоналістів, знищеного гітлерівцями у 1942 році.

Видатним борцем за Україну був Микола Сціборський, який народився і загинув у 1941 році у Житомирі. Це ідеолог українського націоналізму, автор твору «Націократія», видатний діяч національного відродження 18-20-х і 40-х років 20 століття, похований на подвір’ї Спасо-Преображенського собору, де нещодавно був відкритий пам’ятний знак. Микола Сціборський похований разом з іще одним видатним діячем і борцем за волю України Омеляном Сеником. «На таких прикладах ми повинні виховувати наших дітей і онуків», - зазначив Сидір Кізін.

Героями України є й люди, що творять новітню історію, герої Небесної сотні, серед яких також є мешканці Житомирщини. Сидір Кізін зауважив, що чекає рішень сесій органів місцевого самоврядування Коростеня і Володарська-Волинського, де народилися хлопці, що загинули під час масових протестних акцій у Києві, про присвоєння їх імен вулицям, на яких вони проживали. З таким проханням голова облдержадміністрації звернувся й до міського голови м. Коростишева, щоб увічнити пам’ять про героя-десантника 95-ї аеромобільної бригади Сергія Панасюка.

«Люди, які воюють і гинуть за Україну, навічно увійшли до когорти героїв. І саме їм присвячений День героїв. У кожному місті і селі вони мають бути належним чином вшановані і відзначені», - впевнений Сидір Кізін.

Разом з управлінням освіти і науки та управлінням культури облдержадміністрації вирішується питання щодо підготовки тематичного уроку для школярів, в рамках якого вони б познайомилися з біографіями героїв України, та дізналися, за що вони вмирали. «На їх прикладі ми виховуємо покоління, яке відстоїть свою землю від окупантів», - заявив очільник області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівництво міста ...
Наступна новина: Львівські письменники ...

КОМЕНТАРІ