Профорієнтаційний урок у Рівненському економіко-правовому ліцеї

Профорієнтаційний урок у Рівненському економіко-правовому ліцеї

14.05.14 15:58 0 694
З метою формування у школярів готовності до професійного самовизначення, активізації проблеми вибору фаху, виявлення професійних інтересів, схильностей учнів та розширення їх уявлень про світ професій спеціалісти Рівненського міського центру зайнятості провели профорієнтаційний урок «Світ професій та їх затребуваність на ринку праці України» у Рівненському економіко-правовому ліцеї.

Його учасниками стали десятикласники. Їх ознайомили зі станом ринку праці, послугами, які надає служба зайнятості, з професіями, які мають попит, а також з навчальними закладами, де можна здобути омріяний фах.

Скориставшись послугами профорієнтаційного терміналу, юнаки та дівчата дізналися про сучасні професії та професійну кар’єру відомих в Україні людей.

У груповому заході колективно розв’язувалась задача з трьома невідомими: «хочу», «можу», «треба» з метою свідомого та правильного вибору професії, запобіганню помилок у подальшому.

Фахівець з профорієнтації намагалась донести дітям, що вибір професії - це найважливіше рішення юності, адже від того наскільки відповідально людина підходить до цього питання залежить реалізація професійного потенціалу, який закладений у кожну людину з народження, і, звичайно ж, успіх такої людини серед людей, та успіх у житті в цілому.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ