У Рівненській області міліціонери попереджають про кримінальну відповідальність за незаконні посіви маку

У Рівненській області міліціонери попереджають про кримінальну відповідальність за незаконні посіви маку

14.05.14 13:21 0 615
Напередодні проведення операції «Мак» співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС розпочали роз’яснювальну роботу серед мешканців Корецького району, який з року в рік є передовим у виявленні незаконних посівів маку та конопель.

Міліціонери зустрілись з представниками сільських рад та вручили їм пам’ятки про відповідальність, яка настає за незаконний посів нарковмісних рослин.

Правоохоронці наголошують, що вирощувати дані рослини мають право лише відповідні організації, які мають на це ліцензію. На суб’єкт господарювання, який культивує такі види рослин, накладається цілий ряд обмежень: спеціальне поле та відповідна охорона цих об’єктів, визначено перелік осіб, допущених до роботи з культивуванням та перевезенням нарковмісних культур.

Чинним законодавством передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за незаконний посів і вирощування маку чи конопель. Зловмисникам загрожує адміністративне покарання (до ста рослин снодійного маку чи до десяти рослин конопель) у вигляді штрафу на суму від 300 до 1500 гривень або кримінальне покарання - штраф, арешт або позбавлення волі до семи років.

ВБНОН УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ