ЄС оприлюднив список, кого стосуються нові санкції

ЄС оприлюднив список, кого стосуються нові санкції

14.05.14 11:20 0 740
Європейський союз офіційно оприлюднив у понеділок перелік нових фізичних і юридичних осіб, щодо яких запроваджуються санкції через їхню причетність до дестабілізації в Україні. Таким чином, нові санкції, затверджені перед цим на засіданні Ради ЄС із закордонних справ, набули чинності. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Серед тих, кого стосуватимуться обмеження на в’їзд до країн ЄС і «шенгену», а також замороження активів на території Євросоюзу, – перший заступник голови адміністрації президента Росії В’ячеслав Володін, командувач Повітряно-десантних військ Росії генерал-полковник Віктор Шаманов, голова комітету з конституційного законодавства Державної думи Росії Володимир Плігін, а також виконувачі обов’язків керівників відділків Федеральної міграційної служби окупаційної влади Росії у Криму Петро Ярош і в Севастополі Олег Козюра. Крім того, під санкції, пов’язані з анексією Росією українського Криму й Севастополя, потрапили «прокурор» Криму Наталя Поклонська і в. о. «прокурора» Севастополя Ігор Шевченко.

Іще частина списку стосується проросійських сепаратистів, які нині діють у частині України. До неї ввійшли самопроголошений «мер» Слов’янська Донецької області В’ячеслав Пономарьов, один із ватажків сепаратистського «ополчення» в Горлівці Донецької області Ігор Безлер, пов’язаний із чільником бойовиків Ігорем Стрєлковим, один із ватажків збройних загонів сепаратистів Ігор Какідзянов, керівники так званих «центральних виборчих комісій» угруповань «Донецької» й «Луганської» «народних республік» Роман Лягін і Олександр Малихін, а також народний депутат України Олег Царьов.

Таким чином, у переліку санкцій ЄС у зв’язку з дестабілізацією в Україні тепер 61 особа.

Крім того, вперше у список таких санкцій ЄС потрапили й юридичні особи – дві компанії у Криму, які фактично конфіскувала з державної власності України самопроголошена влада Криму, – «Чорноморнафтогаз» і «Феодосія».

Схожі санкції проти причетних до дестабілізації в Україні запроваджувала, а потім розширювала й низка окремих країн світу – США, Канада, Швейцарія й інші.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майбутнє України в наших ...
Наступна новина: Житомирщина готова дати ...

КОМЕНТАРІ