ЄС має укласти угоду з Вірменією, незважаючи на її наміри щодо Митного союзу – Олланд

ЄС має укласти угоду з Вірменією, незважаючи на її наміри щодо Митного союзу – Олланд

14.05.14 14:46 0 650
Президент Франції Франсуа Олланд закликає Євросоюз знайти можливість укласти угоду про асоціацію з Вірменією, незважаючи на плани Єревана приєднатися до Митного союзу під керівництвом Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Після прибуття до Єревана 12 травня Олланд заявив Радіо Свобода, що ЄС має шукати і приймати «конкретні моделі для Вірменії».

Водночас, за його словами, Брюссель і Єреван мають працювати разом, і що це буде «обов’язковим» для «виходу» на питання, пов’язані з Митним союзом, до якого наразі входять Росія, Казахстан і Білорусь.

«Європа має ухвалити угоду про асоціацію з Вірменією, і Вірменія може брати участь у торговельно-економічному союзі з Росією. Для мене це не проблема», – сказав Олланд.

Президент Франції прибув до Єревана ввечері 12 травня після візиту до Баку і переговорів з президентом Азеробайджану Ільгамом Алієвим.

Вірменія має підписати угоду про приєднання до Митного союзу у травні або червні цього року, заявив минулого місяця міністр економіки цієї країни Ваграм Аванесян.

У вересні 2013 року президент Вірменії Серж Сарґсян проголосив рішення приєднатися до створюваного Росією Євразійського економічного союзу й відмовитися від підписання угоди про асоціацію з ЄС.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дерев'янченко може ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ