Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала сучасне медичне обладнання

Тернопільська лікарня швидкої допомоги отримала сучасне медичне обладнання

14.05.14 08:37 0 814
Сучасне медичне обладнання на суму 143 тисячі 265 грн. отримала Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги 13 травня. Обладнання придбали за кошти Чеської Республіки, а медичний заклад Тернополя отримав допомогу за підтримки благодійного фонду «Карітас» та Генерального консула республіки Чехія у Львові Мирослава Кліма. Освятив нове обладнання архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ кир Василій Семенюк.

«Цей подарунок є подякою Тернопільській лікарні швидкої допомоги за допомогу потерпілим під час Революції Гідності. Уряд Чехії виділив матеріальну допомогу для придбання обладнання медичним закладам України. Тернопіль не залишився осторонь», - зауважив консул республіки Чехія у Львові Мирослав Клім.

За словами головного лікаря лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського, подароване обладнання призначене для хворих, які перебувають в реанімаційному відділені.

« ми отримали сучасне обладнання загальною вартістю 143 тис. 263 грн. Це новий двоканальний кисневий концентратор, монітор спостереження за пацієнтом, електрокардіограф, хірургічні інструменти», - зазначив Ярослав Чайківський.

Міський голова Тернополя Сергій Надал подякував благодійному фонду «Карітас» та Генконсулу Чехії за подарунок та зауважив, що це обладнання покращить лікування тернополян.

«Цей захід є ще одним кроком для налагодження співпраці між містами Чехії та Тернополем. Сподіваюсь, наше співробітництво продовжиться не тільки у медичній сфері, але й у культурній, туристичній, освітній», - зазначив очільник Тернополя.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: спільний проект ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ