Тернопілля: влада області допомагає мешканцям Криму та Севастополя працевлаштуватися

Тернопілля: влада області допомагає мешканцям Криму та Севастополя працевлаштуватися

14.05.14 10:48 0 660
Мешканці Криму та Севастополя, які тимчасово проживають на Тернопіллі, шукають роботу. На до центрів зайнятості області звернулася 21 людина, 16 з них отримали статус безробітних. Про це доповів першому заступнику голови Тернопільської облдержадміністрації Івану Крисаку директор обласного центру зайнятості Петро Химейчук.

За його словами, громадяни, які приїхали у нашу область, можуть отримати повну інформацію по працевлаштуванню. У всіх базових та обласному центрах зайнятості працює «гаряча» телефонна лінія та визначено відповідальних фахівців, які роз’яснюють питання реєстрації, перереєстрації в службі зайнятості та отримання соціальних послуг.

Петро Химейчук стверджує, що внутрішні мігранти не завжди погоджуються йти на запропоновану роботу. Причина - низька зарплата. Дехто навіть поїхав працевлаштовуватися у інші області.

Особам, які прибули для тимчасового проживання з числа мешканців АР Крим та м. Севастополя і продовжують перебувати на обліку у центрах зайнятості надається весь спектр послуг, передбачених законодавством про зайнятість. А саме: профінформаційні та профорієнтаційні послуги під час яких їх ознайомлюють з ситуацією на регіональному ринку праці, інформують про ринкоутворюючі підприємства, ознайомлюють з послугами служби зайнятості, навчають шукати роботу за допомогою інтернет-ресурсів служби зайнятості. При кожному відвідуванні спеціалісти з працевлаштування знайомлять з наявними вакансіями.

На у базових центрах зайнятості області зареєстровано понад 1900 вакансій.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ