Майбутнє України в наших руках, - Олег Сиротюк

Майбутнє України в наших руках, - Олег Сиротюк

14.05.14 11:16 0 734
Концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, основні напрямки, завдання та етапи впровадження – тема, яка інтенсивно обговорюється як представниками влади, так і громадянами. концепцію представили у Тернополі. Її презентував радник Міністра Мінрегіонбуду Юрій Ганущак. Участь у семінарі взяв голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк, а також керівники сільських, селищних, міських і районних рад краю.

« в державі багато уваги приділяють управлінню на місцевому рівні. Всі розуміють складність, покладених на них завдань та проблем. Багато років говорили про перегляд державної позиції щодо повноважень органів місцевого самоврядування. Фактично, кожні вибори кандидати заявляли про своє максимально сприятливе ставлення до громади і до змін. Вибори проходили, влада мінялася, а обіцянки залишалися обіцянками», - заявив Олег Сиротюк.

Керівник краю каже, що неодноразово представники органів місцевого самоврядування скаржилися на те, що повноваження у них забирають, а завдання та проблеми залишаються ті самі.

«Зараз є концепція реформування місцевого самоврядування. Це не кінцевий документ, - переконує Олег Сиротюк, – це концепція, яку розглядатимуть та опрацьовуватимуть фахівці. Не обійдеться і без громадського обговорення. Концепція передбачає чимало законодавчих змін, серед яких - зміни повноважень між органами місцевого самоврядування та виконавчою гілкою влади. Це не простий і довготривалий процес, але ми, місцеві громади, вперше за історію незалежної держави, отримали можливість безпосередньо бути причетними до формування цих змін».

Олег Сиротюк вважає, що потрібно переглянути повноваження органів місцевого самоврядування та виконавчої гілки влади, вдосконалити їх підходи до роботи.

«Ми повинні розуміти і памятати, що разом з повноваженнями, які держава готова передати місцевому самоврядуванню, прийде ще більша відповідальність. У відповідь держава захоче, щоб громада була не дотаційною, а самодостатньою. І ми, як керівники, повинні розуміти, що наше завдання не лише освоєння бюджетних коштів, а й пошук можливостей забезпечення своєї громади».

Керівник області каже, що Революція гідності стала початком змін. Зараз ми перебуваємо на етапі формування свого майбутнього, але зробити це можливо лише разом. Від нашої відкритості залежить доля людей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді міліціонери ...
Наступна новина: ЄС оприлюднив список, кого ...

КОМЕНТАРІ