Тернопільські міліціонерів стали тренерами Відкритої футбольної школи для підлітків

Тернопільські міліціонерів стали тренерами Відкритої футбольної школи для підлітків

14.05.14 12:43 0 627
Ще у 2012 році між Міністерством внутрішніх справ України і Федерацією Футболу був підписаний меморандум про організацію «Відкритих футбольних шкіл». Соціальний проект розрахований на 2013-1016 роки і має на меті впровадження цінностей здорового способу життя серед молоді, профілактику дитячої злочинності. Ініціативу успішно втілюють у життя на Тернопільщині.

12 травня на тернопільському стадіоні урочисто відкрили шкільний фестиваль «Відкриті уроки футболу». Триватиме спортивне свято п’ять днів. За цей час до цікавого і корисного дозвілля організатори залучать майже дві сотні школярів.

– До відкритих футбольних уроків ми залучили учнів 3-7 класів усіх шкіл обласного центру, - розповів президент Тернопільської обласної федерації футболу Володимир Мариновський. – Таким чином хочемо забрати дітей з вулиці й привити їм любов до спорту.

Уроки у відкритій школі різняться від тих, які проходять у звичайних навчальних закладах. Немає парт, дзвінків і оцінок. Натомість діти отримують безліч позитивних емоцій, оздоровлюються, знаходять нових товаришів серед однолітків і дорослих.

Заняття відбуваються у формі ігротеки. Футбольне поле розділене на сектори, у кожному з яких працює тренер. Діти об’єднані в команди рухаються із сектору в сектор, де тренери пропонують їм виконати ту чи іншу вправу або залучають до гри. Завдяки постійній зміні виду діяльності, діти не встигають втомитися і швидше засвоюють нову інформацію.

Співробітники сектору кримінальної міліції у справах дітей спробували себе у ролі тренерів. Наставники у погонах розповіли школярам про правила поведінки вболівальників на стадіоні. Свою розповідь правоохоронці проілюстрували цікавими плакатами та повчальними відеороликами.

– Наше головне завдання навчити хлопчиків і дівчаток корисно та безпечно проводити свій вільний час, - поділилася своїми роздумами оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Тернопільського міськвідділу міліції Олена Гнатюк. – Особливу увагу приділяємо дітям з соціально незахищених і неповних сімей, сиротам, дітям з обмеженими можливостями, неповнолітнім, що перебувають на профілактичних обліках в органах внутрішніх справ. До заходу у якості волонтерів також залучили підоблікових підлітків.

Організатори Відкритої школи сподіваються, що заняття сподобаються школярам і знання, отримані на них, стануть дітям у нагоді й допоможуть не схибити на життєвій дорозі.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юні лучани відвідали ЦНАП
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ